Dünya

Çin'den İsrail-Filistin Barış Konferansı'nın düzenlenmesi ve iki devletli çözüm için takvim oluşturulması çağrısı: "Bağlayıcı olmalı"

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, uluslararası toplumun Orta Doğu'daki endişeleri dikkatle "dinlemesi" gerektiğini söyledi

15 Ocak 2024 16:14

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, daha büyük ve yetkili bir İsrail-Filistin Barış Konferansı ile iki devletli bir çözümün uygulanması için bir takvim çağrısında bulundu.

Pazar günü başkent Kahire'de Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere konuşan Wang, uluslararası toplumun Orta Doğu'daki endişeleri dikkatle "dinlemesi" gerektiğini söyledi.

Barış Konferansı ve iki devletli çözüm için takvim çağrısı

Wang, "Çin, daha büyük ölçekli, daha yetkili ve daha etkili bir uluslararası barış konferansının toplanması, 'iki devletli çözümün' uygulanması için belirli bir takvim ve yol haritasının oluşturulması ve İsrail-Filistin barış görüşmelerinin derhal yeniden başlatılmasına destek verilmesi çağrısında bulunuyor" dedi.

"Yol haritası bağlayıcı olmalı"

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning ise bugün yaptığı açıklamada yol haritasının "bağlayıcı" olması gerektiğini söyledi.

Ning, Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında "Konferansın zamanlaması, yeri ve nereye ev sahipliği yapacağına gelince, bunun tüm taraflarca istişare yoluyla belirlenmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.