Dünya

Çin'de karantina merkezine götürülen 14 yaşındaki kızın ölümünün ardından rahatsızlık

21 Ekim 2022 11:29

T24 Dış Haberler

Çin'de bir aile, 14 yaşındaki kızlarının Covid karantina merkezine götürüldükten sonra ölmesinin ardından adalet çağrısında bulundu. 

14 yaşındaki Guo Jingjing, geçen cuma günü Henan bölgesindeki Ruzhou kentinde bulunan karantina merkezine götürüldükten sonra ateşlendi. 

Jingjing'in karantina merkezindeki yatakta titrediği ve havale geçirdiği anların videosu yayıldıktan sonra sıkı Covid önlemlerine birçok sosyal medya kullanıcısı tepki gösterdi. Jingjing'in ailesi de videoyu paylaşarak yardım çağrısında bulunuyordu.

Jingjing'in hayatını kaybetmesinin ardından babası Guo Lele, Çin sosyal medya platformu Douyin üzerinden bir video yayınlayarak karantina merkezinin kızına gerekli tedaviyi sağlayamadığını vurguladı. 

"Pazar günü kızım havale geçirmeye, sıvı kaybetmeye ve titremeye başladı" diyen Lele, "Merkezdeki sağlık çalışanları ona bakmadı, kimse halini bile sormadı" ifadelerini kullandı.

Lele'nin ve teyzesinin yayımladığı videolar 48 saat içinde sansürlenerek kaldırıldı. 

Video yayından kaldırılsa da bir çok Çinli sosyal medya kullanıcısı, ölüme tepki göstermeye devam etti.

BBC'ye konuyla ilgili açıklamada bulunan yetkililer, Jingjing'in durumunun pazartesi kötüleştiğini ve "kurtarılamadığını" ifade etti.