Dünya

Çin'de iki çocuğunu öldüren adam ve sevgilisi idam edildi

02 Şubat 2024 09:27

T24 Dış Haberler

Çin'de iki çocuğunu bir apartmanın penceresinden atarak öldüren adam ve sevgilisi idam edildi.

Çocukların babası Zhang Bo ve sevgilisi Ye Chengchen, Zhang'ın ilk evliliğinden dünyaya gelen iki çocuğunu öldürmekle suçlandı. Zhang'ın Ye ile bir ilişkiye başladıktan sonra karısından boşandığı ve çocuklarını öldürmek için komplo kurmaya başladığı anlatıldı.

Mahkeme, Zhang'ın Ye ile medeni durumu veya ebeveynlik durumu hakkında bilgi vermeden "uygunsuz" bir ilişkiye başladığını ancak Ye'nin gerçeği öğrendikten sonra da onunla görüşmeye devam ettiğini ve bunun "kötü niyetli" olduğunu söyledi.

Zhang, Şubat 2020'de karısından boşandıktan sonra Ye, iki çocuğunu hâlâ "Zhang'la evlenmesinin önünde engel ve birlikte yaşayacakları gelecek yaşam için yük" olarak gördüğünü söyledi. 2020'de Zhang, çocuklarını 15. kattaki dairesinin penceresinden dışarı attı.
 
Çin Yüksek Mahkemesi kararıyla çift Chongqing şehrinde idam edildi. İnfazın nasıl gerçekleştiği belirtilmezken, Çin'deki ölüm cezaları çoğunlukla zehirli iğne veya idam mangası tarafından infaz edilerek gerçekleştiriliyor.
 
İki çocuğun annesi Chen Meilin, idamın ardından "Ailemize üç yıldan fazla süredir işkence eden kabus sonunda ortadan kayboldu" dedi.