Gündem

Çiğdem Toker: Soylu’nun şirketi Türkiye Sigorta acentesi oldu

"Karar, 10 Ağustos 2022 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış”

15 Ağustos 2022 07:34

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sigorta şirketi Esigortan Acentecilik Hizmetleri A.Ş.’nin son yedi ayda tanınmış sigorta şirketlerinden ardı ardına aldığı acenteliklere dikkati çekti.

Toker, “Esigortan'ın aldığı son acentelik, kendisini ‘prim üretiminde sektör lideri’ olarak tanımlayan şirketten gelmiş. Türkiye Sigorta A.Ş. Türkiye Sigorta'nın Esigortan'ı ‘vekil tayin ettiğine ilişkin’ karar, 10 Ağustos 2022 tarihli Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayınlanmış” diye yazdı.

Türkiye Sigorta A.Ş.’nin, Eylül 2020'de kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesiyle kurulduğunu; Vakıfbank bünyesindeki Güneş Sigorta; Ziraat Bankası ile Halkbank bünyesindeki Ziraat Sigorta ile Halk Sigorta'yı devraldığını hatırlatan Toker, ayrıca Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da, “Adını gücünden alan Türkiye Sigorta'nın sigorta sektörümüzü küresel rekabette zirveye taşımasını ümit ediyorum” ifadesini hatırlattı.

Toker, “Yeni şirket Esigortan'ın aldığı acenteliklerin mali ölçeğini de taraflar açıklamadan bilmek mümkün değil. Kaldı ki, kamu görevi ile özel sektör işinin birlikte yürütülmesinin bu kadar kanıksanmışlığı yanında çok da önemli değil” ifadelerini kaydetti.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.