Çevre

Çiğdem Toker: Salda Millet Bahçesi, TOKİ’nin ‘değerlendirmesi devam eden ihaleler’ bölümünden çıkarılmış

"Bakan Kurum komisyonda Salda Gölü sorusuna yanıt vermedi"

13 Kasım 2019 08:43

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü köşesinde Salda Gölü ihalesine ilişkin muammaları yazdı. Toker, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Salda Gölü ihalesine ilişkin soruyu yanıtlamadığını söyledi. Toker, “İlginçtir, yakın zamana kadar TOKİ'nin ihale sayfasında ‘değerlendirmesi devam eden ihaleler’ bölümünde görünen Salda Millet Bahçesi sayfadan çıkarılmış. Bu durum değerlendirmenin bittiği biçiminde yorumlanabilir elbette ancak bu bitiş iptal mi yoksa sözleşme imzalamak yönünde mi, açıklık yok” dedi.

Toker, Normal koşullarda yeniden düzenlenen ve hukuksal zemini esaslı değişikliğe uğrayan böylesi bir ihalenin iptali gerekiyor. Ancak ne bakan ne de bakanlık henüz bu yönde bir açıklama yapmadı. Söz konusu proje 24 milyon TL tutarında bir kamu kaynağını ilgilendiriyor” ifadesini kullandı.

 Toker yazısında şunları söyledi:

“Bakan Kurum, komisyon görüşmesinde amaçlarının alanın dışında bir otopark yapmak olduğunu ve hiçbir yapılaşmanın söz konusu olmayacağını söyledi, ancak ihalenin akıbetine dair bilgi vermedi”

Yazının devamı için tıklayın