Ekonomi

Çiğdem Toker: Eskişehirlilerin YHT'de bilet bulamaması ve fazla bilet parası ödemesinin Limak-Cengiz arasında imzalanan sözleşmeyle alakası olabilir mi?

22 Kasım 2019 07:38

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, Yap-İşlet- Devret  projesi olan Ankara YHT için de döviz üzerinden yolcu garantisi verildiğini anımsatarak, “Ankara'dan Eskişehir'e bilet bulamayan yolcu, Eskişehir'e gitmek için İstanbul'a diye bilet aldığında 30 TL fazla ödemek zorunda kalıyor. Bütün bu yer bulamama, vatandaşı fazla ödemeye mecbur bırakma işlerinin, TCDD ile Limak-Kolin-Cengiz arasında imzalanan YİD sözleşmesiyle bir alakası olabilir mi?” dedi.

 Toker bugünkü yazısında CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in Eskişehirlilerin ulaşım sorununu gündeme taşıdığını yazdı. Toker, "Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer'in, Sayıştay'ın Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 2018 yılı raporundaki tespitleri esas alarak Eskişehir'de yaşanan çarpıcı bir durumla ilgili açıklaması. Sayıştay'a göre YHT seferlerinde, 2017 ve 2018'de yüzde 18 kâr edilmiş. Sayıştay bu oranın kamu hizmeti yükümlülüğüyle bağdaşmadığını, makul kârın yüzde 10 olduğunu söylüyor. Sayıştay'ın kamu hizmeti yükümlülüğü ile bağdaşmadığını belirlediği yüzde 18'lik kârda Eskişehirlilere uygulanan ambargonun etkisi var mı?” diye soruyor Çakırözer" ifadesini kullandı. 

Toker, "Bütün bu yer bulamama, vatandaşı fazla ödemeye mecbur bırakma işlerinin, TCDD ile Limak-Kolin-Cengiz arasında imzalanan YİD sözleşmesiyle bir alakası olabilir mi?" dedi. 

Yazının devamı için tıklayın