Ekonomi

Çiğdem Toker: Çalışır durumdaki tıbbi cihazları hurdacıya veren Sağlık Bakanlığı dolar üzerinden tıbbi cihaz ihalesine çıkıyor   

"Dolar üzerinden mini mini israfları izlemeye devam edeceğiz”

18 Aralık 2019 10:09

Sözcü gazetesi yazarı Çiğdem Toker, bugünkü yazısında BirGün gazetesi muhabiri Burcu Cansu’nun Numune Hastanesi’nin tıbbi cihazlarının preslenerek hurdacıya satıldığına ilişkin haberine atıfta bulunarak, “Çalışır durumdaki tıbbi cihazları hurdacıya veren Sağlık Bakanlığı dolar üzerinden tıbbi cihaz ihalesine çıkıyor” ifadesini kullandı. 

Toker, “Yönetenlerin, TL  kullanmayı telkin ettiği vatandaşla alay eder gibi konulmuş bu maddenin değişmediğini öğrendim. Öte yandan ihalenin kayda değer bir öteki özelliği daha var: Teklif verecek şirketlerden aynı anda bütün cihazları taahhüt etmesi bekleniyor. Bu, ‘kısmi teklife kapalılık’ diye anılıyor. Daha açık anlatımla bir şirketin bütün tıbbi görüntüleme cihaz türlerini (MR, tomografi, ultrasonografi, hasta başı monitör cihazı, dijital röntgen cihazı) üretecek kapasitede olması gerekiyor. Bu da oyunun önceden kurulduğunu gösteriyor” görüşünü savundu.

 Toker, “Çalışır durumdaki kamu malının (tıbbi cihazların) hurdacıya verildiği başkentte, dolar üzerinden binlerce yenisini almak için ihale yapmanın birden çok anlamı var. Birilerine önceden söz verilmiş olması (mutlaka karşılıksızdır!) akla ilk geleni. Dolar üzerinden mini mini israfları izlemeye devam edeceğiz” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın