Gündem

Çiğdem Mater: Keşke bizi hukukçular yargılamasaydı

13 Kasım 2023 12:45

Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nin kararıyla Gezi Parkı davasında 18 yıl cezası onanan yapımcı Çiğdem Mater, Türkiye’nin ilk kadın avukatı Malta sürgünlerinden Ahmet Ağaoğlu’nun kızı Süreyya Ağaoğlu’nun Bir Ömür Böyle Geçti adlı hatıratında, Yassıada Yargılamaları’nı anlatırken kullandığı “keşke”ye atıfta bulunduğu yazısında, “Keşke bizi hukukçular yargılamasaydı” diye yazdı.

Mater, Bianet’te yayımlanan yazısında, “Hukuk fakültelerinde ders olarak okutulmaya aday Gezi Davası yargılamalarında, 12 Eylül karanlığından ve mahkemelerinden çok çekmiş bir sevdiğim, mahkeme çıkışında bana bakıp ‘Bizi en azından hukukçular yargılamıştı’ demişti misal. Ağaoğlu’nun ‘keşke’si 2023 Türkiye’sinde hâlâ güncel” ifadelerini kullandı.

Mater, Yargıtay 3. Dairesi’nin cezaevinde tutuklu bulunan TİP milletvekili Can Atalay için “hak ihlali” kararı veren Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasını da hatırlattığı yazısında şunları kaydetti:

“Bütün bunlarla nasıl başa çıkacağız? Bu çürümeyle, hukuksuzlukla ne yapacağız? Ben sanırım yavaş yavaş Süreyya Ağaoğlu ile saf tutuyorum, keşke bizi de hukukçular yargılamasaydı…  Hoş, belki de hukukçular yargılamamıştır kim bilir?”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.