Seçim 2023

Çiğdem Karaaslan kimdir?

Çiğdem Karaaslan

13 Mayıs 2023 16:58

Çiğdem Karaaslan, 1979 yılında İstanbul'da doğdu. Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı Bölümünü yüksek şeref öğrencisi olarak bitirdi. Ankara Üniversitesi'nde "Tarihi Kentlerde Kimliksizleşme Sorunu" üzerine Yüksek Lisans Tezini tamamladı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sosyal Politikalar Bölümünde doktora tez çalışmasına devam etmektedir.

Siyasi hayatına 2005 yılında AK Parti Gençlik Kollarında başlayan Karaaslan Gençlik Kolları 1. Olağan Kongresi'nde Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. 2006 yılında gerçekleşen AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi'nde Ana Kademe MKYK Üyeliğine seçilen en genç üye oldu. Genel Merkez Sosyal Politikalar Birim Başkan Yardımcılığı görevini 6 yıl sürdürdü. Bu görevi sırasında başta dezavantajlı gruplar olmak üzere toplumun tüm kesimlerine, özellikle engellilere yönelik erişilebilirlik başta olmak üzere farklı projeler üzerinde çalıştı.

24 Haziran 2015 seçimleri ile Samsun Milletvekili seçilen Karaaslan 12 Eylül 2015 tarihindeki AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi ile kurulan Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı'na getirilerek Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirildi. Şehir, medeniyet, insan ekseninde şehirleşme politikaları, yerel mimari ile kimlikli şehirler, iklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilirlik, çevre dostu büyüme, yeşil ekonomi vb. konularda çalışmalar yapan Karaaslan bu dönemde "ŞEHRİM 2023" isimli, her şehre özel analizler ile 2023 ötesine dair gelecek vizyonlarının hazırlanmasına yönelik çalışmayı hayata geçirdi ve yayına dönüştürdü. Ayrıca İçimize Düşen Çevre Hareketi "Cemre" isimli Türkiye çapından genç çevre gönüllülerden oluşan projeyi gerçekleştirdi.

2006 yılından bu yana gerçekleşen tüm kongrelerde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilerek bu görevine devam etmektedir. 25., 26. ve 27. Dönem Samsun Milletvekilidir.