Gündem

Çiftçiler ailesine ait Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı

04 Temmuz 2022 10:29

Çiftçiler Holding, mirasçılar arasındaki dava nedeniyle bir süredir gündeme gelirken, Çiftçiler’e ait Kadıköy Caddebostan'da bulunan Ragıp Paşa Köşkü icradan satılacak.

Halk TV'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre Zincirlikuyu’da bulunan Çiftçi Towers’daki 4,3 milyarlık 437 daire ve dükkânın icradan satışı devam ederken bir diğer icra ihalesi kararı ise, bir dönem ailenin en değerli varlığı olarak görülen Ragıp Paşa Köşkü için alındı. “Perili Köşk” olarak da bilinen 5 katlı yapının değeri için rapor hazırlandı.

449 milyon lira değer biçildi

Bilirkişi raporuna göre köşkün değer 449 milyon lira. İstanbul Anadolu Gayrimenkul İcra Müdürlüğü eli ile yürütülen ihalede alacaklı konumda özel bir banka yer alıyor. Köşkün hisseleri ise Hakan Mehmet Çiftçi, kuzeni Hatice Ayşe Paksoy ile geçen yıl yaşamını yitiren Meral Edibe Çiftçi adına kayıtlı. Köşkün icradan satış ihalesi önümüzdeki 2 Eylül’de yapılacak. İlk ihalede alıcı çıkmaması durumunda ihale 3 Ekim’de tekrar yapılacak.

23 dönüm arazi üzerine inşa edildi

Tavanları son dönem Osmanlı mimarisi üslubunda beş katlı olarak yapılan köşk, mimarisinin yanı sıra mekân tasarımları, iç ve dış süslemeleri ile öne çıkıyor. 23 dönüm arazi üzerinde bulunan köşkün net kapalı alanı ise 2 bin 700 metrekare.

40 bin altına mal olduğu belirtilen köşkü Osmanlı Padişahı 2. Abdülhamid'in mabeyincisi Ragıp Paşa yaptırdı. Köşk, Sirkeci Garı'nın da mimarı olan August Carl Friedrich Jasmund'a 1906'da yaptırıldı. Ragıp Paşa, 1920 yılında bu köşkte vefat etti.

437 lüks daire icradan satışta

Yıllardır bakımsız bir halde bırakıldığı için eski ihtişamını kaybeden köşkün sahibi konumundaki Çiftçiler uzun süredir mali sıkıntılarla gündemde. Türkiye’de ilk kamyon fabrikasını kuran Çiftçiler Holding, birinci kuşaktan isimlerin vefatı ile sancılı bir sürece girdi. Holding uzun süredir mirasçılar arasındaki davalarla da gündemde.

Aileye ait Çiftçi Towers'da bulunan ve değeri 4.3 milyar lira olarak hesaplanan 437 lüks dairenin icradan satış süreci ise devam ediyor. 1 Haziran'da başlayan süreç 26 Eylül'e kadar devam edecek.