Gündem

CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi: Son 12 yılda suça sürüklenen çocuk sayısı yüzde 148 arttı

16 Ağustos 2023 19:32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yoksulluk Dayanışma Ofisi, "Suça Sürüklenen Çocuklar Dosyası" başlıklı raporunu yayımladı. Raporda çocuk yoksulluğuna dikkat çekilerek, yoksulluk ile suç arasındaki ilişki vurgulandı. Rapora göre, Türkiye, OECD verilerine göre çocuk yoksulluğunun en yüksek olduğu ikinci ülke konumunda bulunuyor. Raporda ayrıca Temmuz 2023 itibarıyla bin 13'ü hükümlü olmak üzere toplam bin 559 çocuğun tutuklu olduğu bilgisi paylaşıldı.

Yol TV'de yer Raporda çocuk yoksulluğunun suça sürüklenme üzerindeki etkisi vurgulanarak, yoksulluk ve suçun birbirini tetikleyen unsurlar olduğu ifade edildi. Ayrıca, çocuk yoksulluğunun derinleşmesinin suça sürüklenen çocuk sayısını artırdığına dikkat çekildi.

Raporda çocukların suça sürüklenmesi ile ilgili verilere de yer verildi. Özellikle okul başarısızlığı, devamsızlık, aile içi şiddet, çocuk işçiliği gibi faktörlerin suça sürüklenme riskini artırdığı belirtildi.

Ayrıca raporda, kamu kurumlarının okul devamsızlığı ve okul terkini gibi konularda yeterli takip yapmadığına da vurgu yapıldı. Bu durumun çocukların risk altında olduğunu daha da artırabileceği belirtildi.

(ANKA)