Politika

CHP, yerel seçimler için Yerel Yönetimler Strateji ekibi kuracak

Kurullarda tecrübeli siyasetçilerle akademisyenler yer alacak

22 Temmuz 2023 20:44

CHP, yerel seçimler öncesinde farklı danışma kurullarından oluşan Yerel Yönetimler Strateji ekibi kuracak, kurullarda tecrübeli siyasetçilerle akademisyenler yer alacak. Kurulların çalışmasının ardından Yerel Yönetimler reform belgesi hazırlanacak. 

Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından CHP’de yerel seçimlere yönelik ilk kapsamlı toplantı bugün Genel Merkez’de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katıldığı parti genel merkezindeki toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28’inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi sonuçları değerlendirildi ve 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlere ilişkin hazırlıklar ele alındı.

Tecrübeli siyasetçilerle akademisyenler yer alacak

Toplantının açılış konuşmasını yapan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yerel seçimlere yönelik hazırlıklarla ilgili belediye başkanlarına kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu. Akın’ın sunduğu “2024 Yerel Seçimleri Strateji Planı’nın” çerçevesine göre CHP, yerel seçimler öncesinde farklı kurullardan oluşan Yerel Yönetimler Strateji ekibi kuracak, bu kurullarda da tecrübeli siyasetçilerle akademisyenler yer alacak. 

Çalışma grubu, vatandaşların beklenti ve şikayetlerini inceleyecek

Bilimsel yöntemler kullanılarak belediye hizmetleri algı ve beklenti araştırmaları için yine uzman akademisyenlerden oluşan bir çalışma grubu da kurulacak. Bu çalışma grubu vatandaşların belediye hizmetleri algısını, beklentisini ve şikayetlerini inceleyecek. 

Yerel Yönetimler Çalıştayı da düzenlenecek

Strateji planı kapsamında kampanya döneminden önce kapsamlı Yerel Yönetimler Çalıştayı’nın düzenlenmesi de hedefleniyor. Çalıştayla birlikte kentsel, idari, hukuki ve mali hizmet sorunlar tespit edilerek çözüm önerileri sunularak yerel yönetimler reformu belgesinin hazırlanması amaçlanacak.

Yereli kapsayan siyaset dili kullanılacak

Plan kapsamında yerel seçimlere ilişkin yerele yönelik iletişim dilinin oluşturulması amacıyla çalışmalar yapılacak. Yerelde yapılan çalışmalar tek bir merkezde toplanarak bütünsel bir iletişim planlaması hedefleniyor. Kampanya döneminde yüksek siyasi söylemler yerine; yereli kapsayan siyaset dilinin kullanılması amaçlanıyor.

TIKLAYIN | Kılıçdaroğlu da yerel seçimler için “müstakil yol” dedi: İttifak yokmuş gibi hareket edeceğiz, olursa artı olur

TIKLAYIN | İmamoğlu, “Zoom toplantısı etik dışı değil” dedi, “yerel seçim” endişesini dile getirdi

TIKLAYIN | CHP’li Belediye başkanları, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı: 36 isim mazeret bildirip katılmadı