Gündem

CHP'den 'Vizyon Belgesi' | “İkinci Yüzyıla Çağrı” programında konuşan Prof. Dr. Refet Gürkaynak kimdir?

03 Aralık 2022 16:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosunda Bilkent Üniversitesi İktisat Bölüm Başkanı ve The Centre for Economic Policy Research'da (CEPR) araştırma görevlisi olan Prof. Dr. Refet Gürkaynak da yer aldı.

CHP lideri, İkinci Yüzyıla Çağrı beyannamesi kapsamında, “ekonomide ve endüstriyel dönüşümde Şampiyonlar Ligi kadrosunu” da tanıttı. Yurt içinde ve  yurt dışında çeşitli akademik çalışmalara imza atmış ödüllü bir akademisyen olan Gürkaynak, Kılıçdaroğlu'nun ekonomi kadrosunda yer alan isimlerden biri oldu. 

Prof. Dr. Refet Gürkaynak kimdir?

Prof. Dr. Refet S. Gürkaynak, şu anda Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde bölüm başkanı olarak görev yapıyor. The Centre for Economic Policy Research (CEPR)’da araştırma görevlisi olan Gürkaynak, TCMB ve AMB gibi kurumlara danışmanlık yapmış; TÜBA, TÜBİTAK, TC Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası’ndan ödül almıştır.

Ankara doğumlu olan Gürkaynak, Bilkent Üniversitesi'nde ekonomi okudu. Doktorasını ABD'deki Princeton Üniversitesi'nde yine ekonomi alanında yaptı. Doktorasını tamamladıktan sonra ABD Merkez Bankası'nda 4 yıl çalıştı. Aynı zamanda Gürkaynak, MIT'de ders verdi Uluslararası Para Fonu ve TCMB'ye danışmanlık yaptı. 

CANLI | Kılıçdaroğlu “Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağım” dediği vizyon belgesini açıklıyor

TIKLAYIN | CHP'nin “İkinci Yüzyıla Çağrı” programı | Prof. Dr. Refet Gürkaynak: Maalesef şu anda iktisadi durumumuz kötü