Ekonomi

CHP Sözcüsü Öztrak'tan, "Değişim için sahada olacağız" diyen Bakan Albayrak'a: İlk değiştirilmesi gereken sensin

30 Eylül 2019 15:35

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekonomi ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı üç yıllık yeni ekonomi programına ilişkin eleştirilerde bulundu. Öztrak, geçen yıldan farklı olarak bu yıl 'değişim' için etkin bir biçimde sahada olacaklarını açıklayan Albayrak'a, "Çok açık söylüyoruz, ekonomide değişimin başlaması için ilk değiştirilmesi gerek damadın kendisidir" sözleriyle tepki gösterdi.

Bakan Albayrak, "Geçtiğimiz seneden farklı olarak bu yıl değişim için etkin bir biçimde sahada olacağız. Hep birlikte olmamız lazım. Çünkü değişim tüm Türkiye olarak hepimizden başlıyor. Türkiye yeni bir ekonomik modele geçiyor. Bu programın ruhunda bunu bütün paydaşlara olarak anlamamız lazım. Çünkü bir üst lige çıkmak istiyorsak topkeyûn bütün paydaşlar olarak değişmek zorundayız" demişti.

TIKLAYIN - İşte Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıkladığı yeni ekonomi programı

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

"Bugün 'yeni' dedikleri ekonomik programın ikincisini açıkladılar. Geçen yıl dengelenme demişlerdi, ekonominin nasıl dengelendiğini gördük.

Millet aşından, işinden olmuş, işsizlik yüzde 15'lere dayanmış, damat çıkmış 'Dengelenme başarılı oldu' diyor. Siz bir de bize sorun. Vatandaşta, emekçide, çiftçide denge bırakmadınız.

Çok açık söylüyoruz, ekonomide değişimin başlaması için ilk değiştirilmesi gerek damadın kendisidir! Türkiye ekonomisinin bir aile şirketi gibi yönetilemeyeceği açık seçik görülmektedir.

Bugün açıklanan bu programın millete maliyeti ortada yoktur. Millete maliyeti, yüzde 5'lik büyüme hayali altında gizlenmeye çalışılmaktadır."