Politika

CHP Sözcüsü'nden, "Teknofest" paylaşan Yerlikaya'ya istifa çağrısı: Kadınlar vahşice katledilirken ilgisi olmayan İçişleri Bakanı Türkiye'nin yüz karasıdır

05 Ekim 2024 21:04

T24 Haber Merkezi

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İstanbul’da 2 kadın vahşice katledilirken “Teknofest” paylaşımı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı istifaya davet etti, "Caniler sokakta kadınlara tacizde bulunurken, onları vahşice katlederken halkın gündemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı 21. yüzyıl Türkiyesi'nin yüz karasıdır" dedi.

Türkiye dün önce Beyoğlu'nda bir kadının iki kişi tarafından sokak ortasında tacizi, ardından Fatih'te işlenen iki kadın cinayetiyle adeta ayağa kalktı. Semih Çelik isimli kişi, yarım saat arayla iki genç kızı katletti. Çelik, 19 yaşındaki Ayşenur Halil'i öldürdükten yarım saat sonra, aynı yaştaki İkbal Uzuner'in başını bıçakla kesip Edirnekapı surlarından attı. 

Dün geceden beri yaşanan olaylar infial yaratırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın bu sabah sosyal medya hesabından yapılan "Teknofest" paylaşımı tepki çekti.

Yarım saat arayla iki kadını katleden Semih Çelik 5 kez psikolojik tedavi görmüş!

Bakan Yerlikaya'nın bu gönderisinin altına da "Kafayı çekip kadın taciz edenleri, öldürenleri de tekrar bırakmamak üzere almanızı bekleriz", "Sayın bakan güzel ülkemizde dün 2 tane yavrumuzun kafasını kestiler. Niye açıklama yapma gereği duymuyorsunuz?" şeklinde yorumlar yapıldı.

Yerlikaya, kadın cinayetlerine ilişkin olarak ancak akşam saatlerinde bir paylaşım yaptı. 

İstanbul'daki çifte kadın cinayetinde yeni detaylar: Fail kasapmış, işleyeceği cinayetin resmini önceden çizmiş

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada,”Kadınların evde, işte, sokakta, yurtta can güvenliğini sağlayamayan, bu ülkeyi kadınlara yaşarken zindan edenler, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkanlar, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu uygulamayanlardır” ifadesini kullandı.

Türkiye tarihi surdaki cinayetlerle sarsılırken, Bakan Yerlikaya'nın Teknofest paylaşımı tepki çekti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı istifaya çağıran Yücel’in paylaşımı şu şekilde:

“Kadınların evde, işte, sokakta, yurtta can güvenliğini sağlayamayan, bu ülkeyi kadınlara yaşarken zindan edenler, İstanbul Sözleşmesi'nden bir gecede çıkanlar, 6284 sayılı Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesi Kanunu uygulamayanlardır.

Kadın cinayetlerinde ve kadına karşı şiddetteki artış tesadüf değildir. Politik bir tercihin, bir siyaset anlayışının tezahürüdür. AKP, 22 yılın sonunda cezasızlık politikaları ve "iyi hal" indirimleri ile bu ülkeyi kadınlar için yaşanamaz hale getirmiştir.

Kadını aşağılayan, onu hor gören zihniyetinizde boğulacaksınız! İstanbul’da 2 kadın vahşice katledilirken “Teknofest” paylaşımı yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı derhal istifaya davet ediyorum. Caniler sokakta kadınlara tacizde bulunurken, onları vahşice katlederken halkın gündemiyle hiçbir ilgisi olmayan bir İçişleri Bakanı 21. yüzyıl Türkiyesi'nin yüz karasıdır.”

Semih Çelik'in yarım saat arayla öldürdüğü Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner gözyaşları içinde defnedildi; katilin adı mezarına yazılmadı

 

 

'Gecenin Kıyısı'nda taraf tutmanın anlamsızlığı üzerine bir hikâye