Gündem

CHP'nin RTÜK üyesi Faruk Bildirici'nin danışmanına "personeli idareye karşı kışkırtma” soruşturması

31 Ağustos 2019 10:44

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen yeni üyesi Faruk Bildirici’nin danışmanı Neriman Saraçoğlu hakkında “Personeli idareye karşı kışkırtmak” iddiasıyla soruşturma açılarak başka bir daireye görevlendirildi. RTÜK tarihinde ilk defa bir danışmanın başka yere görevlendirildiği belirtiliyor.

Televizyon ekranlarında şiddete karşı binlerce şikayetin gündeme alınmamasıyla gündeme gelen RTÜK, şimdi de CHP RTÜK üyesi Faruk Bildirici'nin danışmanına açılan soruşturma ile gündemde.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurumun kadına şiddet içerek televizyon dizi ve yapımlarına ceza vermediği yönündeki eleştirilerin ardından Fox Tv’de yayınlanan "Yasak Elma” dizisine ilişkin raporu 5 ay sonra çekmecesinden çıkararak ceza verdirmişti.

Dizide “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ters düşen, kadınlara yönelik baskıları teşvik ve istismar eden” görüntüler nedeniyle oy birliğiyle yaptırım uygulanması kararı çıktı. Ancak tartışma sosyal medyaya da yansıdı. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP kontenjanından seçilen RTÜK Üyesi Faruk Bildirici’ye “Biz, RTÜK olarak bu yeni seçilen üyemize artık serbest meslek mensubu değil kamu kurumu üyesi olduğunu anlatamadık. Kendisini ciddiyete ve asıl işi olan kurum üyeliği yapmaya ve varsa insafa davet ediyorum. RTÜK’te hiçbir dosya RTÜK Başkanı’nın çekmecesinde beklemez” dedi.

Tartışma sosyal medya ile sınırlı kalmadı. RTÜK üyeliğine seçilen Faruk Bildirici, personelle tanışmak için danışmanı Neriman Saraçoğlu ile daireleri gezmişti. Bu ziyaretler sırasında Saraçoğlu’nun “İdareyle bir sorununuz olursa bizimle paylaşın” dediği iddiasıyla hakkında “Personeli idareye karşı kışkırtma” gerekçesiyle soruşturma açıldı. Saraçoğlu danışmanlık görevinden alınarak Uluslararası İlişkiler Dairesine uzman olarak görevlendirildi. Bu olayla birlikte ilk defa bir RTÜK üyesi danışmanının RTÜK başkanı tarafından görevden alındığı belirtiliyor.

TIKLAYIN - Faruk Bildirici: RTÜK Başkanı'nın 8 aylık görevi boyunca kadına yönelik şiddet nedeniyle tek bir yaptırım uygulanmadı