Gündem

CHP'nin Suriye Konferansı'nda elektrik kesintisi; Fehim Taştekin "Birileri kesti" dedi; CHP'den "teknik arıza" açıklaması geldi

Fehim Taştekin, kesinti nedeniyle konuşmasını tamamlayamadı

28 Eylül 2019 21:16

CHP'nin "Suriye'de Barışa Açılan Kapı" temasıyla düzenlediği Uluslararası Suriye Konferansı'nda gazeteci Fehim Taştekin'in konuşması sırasında elektrik kesintisi yaşandı. Fehim Taştekin kesintinin kasıtlı olduğunu öne sürerken CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, sorunun teknik bir arızadan kaynaklandığını söyledi. 

CHP, Suriye'de barış ve demokratik koşullarda yeniden kalkınma sürecine katkı için "Suriye'de Barışa Açılan Kapı" temasıyla Uluslararası Suriye Konferansı düzenledi. "Bölgedeki aktörlerin stratejik konumları: Suriye'deki güncel duruma askeri ve hukuki açıdan bakış" başlıklı dördüncü panelinde gazeteci Fehim Taştekin'in konuşması sırasında elektrikler kesildi. Kesintinin kasıtlı yapıldığını öne süren Taştekin sosyal medyada "CHP’nin Suriye konferansında ben konuşurken birileri elektriği kesti... Ve konuşmamı tamamlayamadım..." mesajı paylaştı. Taştekin'in konuşmasının kesilmesinin ardından paneli, moderatör Aydın Selcen bitirdi. 

Kesintinin teknik bir nedenden kaynaklandığını belirten konferansın düzenleyicilerinden CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, T24'e "Davet ettiğimiz insanın konuşmasını neden keselim, davet ederken bilmiyor muyduk kim olduğunu; tamamen teknik bir arızadan kaynaklandı" açıklaması yaptı.