Gündem

CHP'nin İstanbul kampanyasını yürütecek beş kişi belli oldu

5 ismin dışında hiçbir CHP'linin, kampanya ile ilgili yorum, analiz ve değerlendirme yapmamaları isteniyor

13 Mayıs 2019 14:46

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla mazbatası geri alınan Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu dışında kampanya süreci ile ilgili sadece 3 ismin görevlendirildiğini duyurdu. Kılıçdaroğlu'nun talimatına göre İmamoğlu ve Kaftancıoğlu dışında; 23 Haziran’da yenilenecek olan İBB seçimlerinde kampanya sürecini yürütmek üzere CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı, Seyit Torun ve Onursal Adıgüzel’in görevlendirildi.

Kılıçdaroğlu imzası ile CHP örgütlerine gönderilen yazıda “23 Haziran'da YSK darbesi sonucu gaspedilen ve yenilenecek olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde kampanya sürecini tüm boyutlarıyla yürütmek amacıyla genel merkezimizce; Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel görevlendirilmiştir” denildi. Bu 5 ismin dışında hiçbir CHP'linin, kampanya ile ilgili yorum, analiz ve değerlendirme yapmamaları isteniyor.

İBB Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte 23 Haziran'daki demokrasi mücadelesi zaferle sonuçlanıncaya kadar CHP örgütü ve tüm yurttaşlarla beraber bu sürecin uyum içinde yürütülmesinin büyük önem taşıdığı belirtildi.