Politika

CHP'nin "gölge İçişleri Bakanı" Murat Bakan, koruma talep etti: İstihbarat kaynaklarından bilgi geldi, yüksek risk altındayım

19 Ağustos 2024 12:21

T24 Haber Merkezi

CHP İçişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan, İçişleri Bakanlığı'na “Ben Gölge İçişleri Bakanı’yım, bana koruma ordusu tahsis edin” başvurusu yaptığı iddialarına ilişkin, "İstihbarat kaynaklarından bize gelen gayri resmi bilgi çerçevesinde, yüksek risk altında olduğum ifade edildiğinden ve konuyu danıştığım emniyet mensuplarının tamamının bu bilgiyi ciddiye almam gerektiği yönündeki uyarıları üzerine, 30 Temmuz 2024 tarihinde İzmir Valiliğine 'bir yakın koruma' başvurum olmuş, o başvuru da henüz neticelenmemiştir" dedi. 

Levent Gültekin: Evcilik oynuyor bunların hepsi

Gazeteci Levent Gültekin, CHP'nin "gölge İçişleri Bakanı" olarak bilinen Genel Başkan Yardımcısı Murat Bakan'ın, İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaparak, “Ben Gölge İçişleri Bakanı’yım, bana koruma ordusu tahsis edin” talebinde bulunduğunu iddia etmişti.

Gültekin, şunları söylemişti:

"CHP'nin gölge İçişleri Bakanı var, Murat Bakan. Ne diyor biliyor musun? 'Ben gölge İçişleri Bakanı'yım, bana koruma ordusu tahsis edin' diye. Ve bunu kendisi anlatıyor İzmir'de. Evcilik oynuyor bunların hepsi; genel başkancılık, siyasetçilik."

Murat Bakan: İstihbarattan bilgi geldi, 1 yakın koruma istedim

Levent Gültekin'in sözlerine yanıt veren CHP'li Murat Bakan, koruma talebi iddiasını doğruladı, ancak İçişleri Bakanlığı'na gidip, “Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin” diye bir başvuruda bulunmadığını belirtti. Bakan, istihbarat kaynaklarından gelen "yüksek risk altındasınız" uyarısı üzerine İzmir Valiliği'nden sadece 1 koruma talep ettiğini söyledi. 

Murat Bakan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Yanlış ve haksız bir yorumu düzeltmek gereği hasıl olmuştur.
 
İçişleri Bakanlığına, “Ben Gölge İçişleri Bakanıyım, bana koruma ordusu tahsis edin” diye bir başvurum olmamıştır.
 
İstihbarat kaynaklarından bize gelen gayri resmi bilgi çerçevesinde, yüksek risk altında olduğum ifade edildiğinden ve konuyu danıştığım emniyet mensuplarının tamamının bu bilgiyi ciddiye almam gerektiği yönündeki uyarıları üzerine, 30 Temmuz 2024 tarihinde İzmir Valiliğine “bir yakın koruma” başvurum olmuş, o başvuru da henüz neticelenmemiştir."