Gündem

CHP'nin adayı Bülent Özmen: Eyüpsultan'ı ilk kez sosyal politikalarla tanıştıracağız

"Tercihlerini Eyüpsultan’dan ve Eyüpsultanlılardan yana yapacak bir yönetim vizyonuna ihtiyaç var. Bunu biz başaracağız, 2029’a kadar 10 yıllık iş yapacağız”

08 Mart 2024 15:48

Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı CHP’li Mithat Bülent Özmen vaatlerini anlattı. İstanbul’un kadim semtlerinden Eyüpsultan’ın bugüne dek hak ettiği değeri görmediğini söyleyen Özmen," Eyüpsultan’ın ekonomisinin canlandırılmasına, yaşayan bir ilçe haline getirilmesine, Eyüpsultanlıların yaşam kalitesinin artmasına, refah seviyelerinin yükseltilmesine ihtiyaç var. Bunun için Eyüpsultan’ın kaynakları var, imkanları var. Ama tercihlerini Eyüpsultan’dan ve Eyüpsultanlılardan yana yapacak bir yönetim vizyonuna ihtiyaç var. Eyüpsultan’ı ilk kez sosyal politikalar ile tanıştıracağız  Bunu biz başaracağız. 2029’a kadar 10 yıllık iş yapacağız” ifadelerini kullandı

20 yıldır Eyüpsultan’da yaşadığını ve bu semtin hak ettiği değeri görmesi gerektiğine inandığını söyleyen Özmen, "Halen kentsel dönüşüm, imar, ulaşım gibi yaşamsal sorunlarından söz edilmesi bir utanç vesilesidir. Sosyal politikalar yok denecek kadar az. İlçede sadece bir adet belediye kreşi var. Katılımcılık yok denebilir. Sosyal yaşam çok zayıf. Eyüpsultanlıların uygun şartlarda gidebilecekleri sosyal tesisleri, sosyal donatı alanları, spor tesisleri yok denecek kadar az.” dedi.

“Eyüpsultan’ın kaderini değiştirmek için aday oldum”

"Eyüpsultan'ın kaderini değiştirmek için aday oldum" diyen Dr. Mithat Bülent Özmen, Eyüpsultan'ı özellikleriyle İstanbul'un kalbi olarak gördüğünü anlattı. Özmen, "Karadeniz’e kıyısı olup aynı zamanda İstanbul’un akciğerlerine de sahip olması Eyüpsultan’ı çok farklı bir noktaya koyuyor. Eyüpsultan büyük bir potansiyele sahip olan ama adeta unutulmuş bir ilçe. Bugün Eyüpsultan yaşam kalitesi bakımından kendinden sonra kurulmuş bir çok ilçeden çok daha geri kalmış durumda. Oysa Eyüpsultan’da yaşamanın bir şans olarak algılanması gerekiyor. Tam da bu nedenlerden aday oldum. Bu algının da bu kaderin de değişmesi için sorumluluk almaya hazırım.” şeklinde konuştu

"Eyüpsultan'ı ilk kez sosyal politikalarla tanıştıracağız"

İlçenin gelirlerini artırmak için özellikle turizme odaklanacaklarını belirten Özmen, Haliç ve Pierre Loti gibi açıkhava müzesi niteliğinde alanlarına rağmen Eyüpsultan’ın turizm gelirlerinin zayıflığını eleştirdi. Ek olarak tarım ve hayvancılığı, kooperatifçilik girişimcilik projelerini destekleyeceklerini ifade ededen Özmen, "Eyüpsultan’ın kentsel dönüşüm, imar, ulaşım gibi yaşamsal sorunları var. Bu sorunların hepsini halkçı politikalar ile çözeceğiz. Yani tercihlerimizi ranttan yana değil, Eyüpsultanlılardan yana kullanarak çözeceğiz. Ama bir yandan da refah artırıcı porjelerimizi uygulamaya ihtiyacımız var. Bunun için de Eyüpsultan’ı ilk kez sosyal politikalar ile tanıştıracağız. Kreşlerden, bakım merkezlerimize, öğrencilerimize eğitim – gıda destek paketlerinden sosyal tesislere uzun bir listemiz var. Son olarak da katılımcı bir Eyüpsultan görmemiz gerekiyor. Eyüpsultan’da bir ortak akıl yaratmamız ve halkı karar alma mekanizmalarına sokmamız gerekiyor." dedi.

"2029 yılında 10 yıllık işi 5 yılda yapmış olacağız"


"2029 yılında 10 yıllık işi 5 yılda yapmış olacağız” diyen Özmen, “2029 yılında Eyüpsultan’ı yerel ekonomi projeleri ile ekonomisi büyümüş, sosyal hayatı projelerle güçlendirmiş ve Eyüpsultan’ı yaşayan bir hale gelmiş, yaşam kalitesi yükselmiş, refahı artmış, katılımcı bir ilçe olarak görme hedefimiz var. Eyüpsultan’ın Eyüpsultanlıların güvenli, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayacakları bir ilçe haline geldiğini herkes görecek." şeklinde konuştu.