Gündem

CHP’nin aday göstermediği Bandırma Belediye Başkanı neden DSP’ye geçmedi?

Gazeteci İsmail Saymaz: Mirza, aday olmayacağını söyledi

18 Şubat 2019 11:17

T24

Gazeteci İsmail Saymaz, CHP’nin aday göstermediği Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza’yla DSP’ye neden geçmediğini konuştu. Mirza, Saymaz’a yaptığı açıklamada, DSP’ye geçmeyi ‘vicdanının elvermediğini’ söyledi.


Bandırma Belediye Başkanı Mirza, 31 Mart yerel seçimleri için partisinin yeniden tercihi olmamıştı. Mirza’nın aday gösterilmemesinin ardından Bandırma Belediyesi’nin önünde yaklaşık 500 kişilik bir grup toplanırken, burada kalabalığa seslenen Mirza, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin hakkında sert açıklamalarda bulunmuştu. Mirza, Demokratik Sol Parti’den de kendisine adaylık teklifi geldiğini belirterek kararını ilerleyen günlerde vereceğini söylemişti.


Kişisel Twitter hesabında adaylık konusunda Mirza ile görüştüğünü aktaran gazeteci İsmail Saymaz, şunları kaydetti:

“CHP'nin aday göstermediği Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, DSP'ye geçmeyeceğini ve aday olmayacağını söyledi. Mirza, bana şunları söyledi: Vicdanım elvermedi. Bana yapılan haksızlığa rağmen parti bizim partimiz. Kılıçdaroğlu'ndan, Seyit Torun'dan da daha çok partiliyim.”