Politika

CHP'li Zeybek, hızlı tren biletlerine gelen zammı sordu; Bakan Uraloğlu, önergeyi sadece doluluk oranlarını vererek cevapladı

17 Kasım 2023 18:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’in, hızlı tren biletlerine gelen zamla ilgili soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Doluluk oranı yüzde 90’ları aşan Yüksek Hızlı Trenler ile Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, İzmit, İstanbul, Konya, Karaman, Sivas, Kırıkkale, Yozgat illerimiz en hızlı şekilde birbirine bağlanmaktadır” demekle yetindi.

Anka'nın aktardığına göre CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Zeybek’in hızlı tren biletlerine gelen zamma ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, sadece trenlerin doluluk oranlarına değindi.

Hızlı tren biletlerine yapılan yüzde 50 zam konusuna hiç germeyen Bakan Uraloğlu’nun yanıtı şöyle:

“Yüksek Hızlı Trenlere hızlı, dakik ve güvenilir olması bakımından halkımızın talebi oldukça yüksektir. Doluluk oranı yüzde 90’ları aşan Yüksek Hızlı Trenler ile Ankara, Eskişehir, Bilecik, Sakarya, İzmit, İstanbul, Konya, Karaman, Sivas, Kırıkkale, Yozgat illerimiz en hızlı şekilde birbirine bağlanmaktadır.”

“Atanmış bakanlar milletimizle adeta dalga geçiyor"

Bakan Uraloğlu’nun verdiği yetersiz yanıtı eleştiren Zeybek ise şu açıklamayı yaptı:

“Bu ciddiyetsizlik bize, yürütmenin yasamaya karşı görevini bilerek ve isteyerek yerine getirmediğini ve çok net bir şekilde TBMM’nin denetim faaliyetlerini engellediğini gösteriyor. Atanmış bakanlar, milletimizin hür iradesiyle seçilmiş milletvekillerinin sorularını yanıtsız bırakarak ya da ciddiyetten uzak cevaplar vererek milletimizle adeta dalga geçiyor. Denetim faaliyetlerin engellenmesi ise halkın bilgilenmesini engelliyor. Bir kez daha söylüyorum… Atanmış bakanları ciddiyete davet ediyorum. Görevlerini yerine getirmekte zorluk yaşıyorlar ise o koltukları boşaltmalarını tavsiye diyorum.”