Politika

CHP'li yetkililer, hesabında Kılıçdaroğlu'na hakaret tweetleri olan Perinaz Yaman'ın 10 gün danışman kaldığını söyledi

02 Eylül 2023 15:32

CHP'li yetkili, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddia edilen ve sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu'na yönelik hakaret içerikli tweetler bulunan Perinaz Mahpeyker Yaman'ın 10 gün danışman kaldığını, 4 Haziran'da görevine son verildiğini söyledi. 

Sosyal medya hesabında Kılıçdaroğlu ve Atatürk'ün aleyhinde paylaşımlar olan Perinaz Mahpeyken'in CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun danışmanı olarak atandığı iddia edildi. Söz konusu haber kamuoyunda yankı uyandırırken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, söz konusu iddiayı yalanladı. CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve PM üyesi Aylin Nazlıaka da "Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu ile konuşarak teyit ettim: Genel Başkanımızın Kadın ve Aile Politikaları danışmanı yoktur” diye paylaşım yaptı. Yaman da paylaşımları kendisinin atmadığını öne sürerek özür diledi. 

Tartışmalar sürerken, gazeteci İsmail Saymaz, konuyla ilgili edindiği bilgileri paylaştı. 

"CHP’li yetkililerle görüştüm. Perinaz Yaman’ın 26 Mayıs’ta danışmanlığa alındığını, ancak 4 Haziran’da bütün danışmanlarla birlikte Yaman’ın da görevine son verildiğini kaydediyorlar. Yaman’ı kim tavsiye etti, bilinmiyormuş. Yaman’ın yakın zamana kadar CHP’ye geldiği belirtiliyor.

Perinaz Yaman, yakın zamana kadar genel başkan danışmanı sıfatıyla CHP Genel Merkezi’nin üçüncü katında vakit geçiriyormuş.

Bana ulaşan bir CHP’li kadın, dört gün önce CHP Genel Merkezi’nde 'Kadından sorumlu danışmanımız' sıfatıyla Perinaz Yaman’la görüştürüldüğünü söylüyor.

TIKLAYIN - CHP'nin, danışman olduğunu yalanladığı Perinaz Mahpeyker, Kılıçdaroğlu'na hakaret tweetlerini kendisinin atmadığını öne sürdü

Yaman'ın hesabından atılan tweetler şöyle: