Politika

47,9 milyar TL'lik 25 ihale yargıya taşındı

CHP Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, evre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 48 milyar TL'lik 25 ihalesi için suç duyurusunda bulundu

17 Ağustos 2022 12:05

 CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın düzenlediği 47,9 milyar lira tutarındaki 25 ihale hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.  Yavuzyılmaz’ın yargıya taşıdığı ihaleler arasında Atatürk Havalimanı’nın pistlerini kıran Yapı ve Yapı A.Ş'ye verilen 6 ihale de bulunuyor.

CHP Milletvekili Yavuzyılmaz, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 47,9 milyar lira tutarındaki 25 ihalesini yargıya taşıdı.

 CHP’li Yavuzyılmaz’ın suç duyurusunda bulunduğu ihaleler arasında Atatürk Havalimanı taksi yollarının kırıldığı, Yapı & Yapı A.Ş.'nin aldığı 6 ihale de bulunuyor. 

Yavuzyılmaz, ‘görevi kötüye kullanma’ ve ‘ihaleye fesat karıştırma’ suçlarından şikâyette bulundu.

 Yavuzyılmaz, sosyal medya hesabından şu paylaşımları yaptı: 

Atatürk Havalimanı pistlerini kıran Yapı ve Yapı A.Ş'ye peşkeş çektiği 6 ihale dahil toplam 25 ihalesini yargıya taşıdım. Kanundaki koşullar oluşmadığı halde pazarlık usulüyle adrese teslim yapılan 25 ihalenin güncel tutarı: 47.953.810.711 TL 

21/b pazarlık usulü ihale: Doğal afet, salgın hastalık, acil durum, yapım tekniği özellik arz eden işler için kullanılması gereken bir yöntem. 

Bu yöntemde ihaleye sadece belli şirketler davet ediliyor, ihaleye de sadece bu şirketler girebiliyor. 

İhaleleri alan şirketler arasında Yapı&Yapı şirketi gibi Kolin, Kalyon, Limak, REC gibi şirketler de yer alıyor.