Gündem

CHP'li vekili İkizdere'deki çalışma alanına almak istemediler

12 Mayıs 2021 08:32

Rize'nin İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi'nde yapılacak olan taş ocağı için bölgeye giden CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, şirket görevlileri tarafından demir kapıdan içeriye alınmadı..Bölgedeki ağaç katliamına dikkat çeken Torun, bakanlığı bu yanlıştan dönmeye çağırdı.

İşkencedere Vadisi’nde Cengiz İnşaat'ın yapacağı taş ocağına karşı mücadele eden köylülere destek vermek için bölgeye giden CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ve beraberindekiler, şirket tarafından çalışma yapılan alana alınmadı. Demir kapı önünde bekletilen Torun, bir görevli ile konuşarak kendilerinin içeri alınmasını istedi. Ancak, görevli yetkili birine soracağını söyleyerek uzaklaştı.

"Kimseyle karşı karşıya kalmak istemiyoruz, zorla gireriz" 

Kapalı demir kapının açılarak yanındakilerle birlikte içeriye girip inceleme yapacaklarını söyleyen Seyit Torun, “Biz kimse ile karşıya karşıya kalmak istemiyoruz. Biz zorla gireriz. Sizden rica ediyorum bu kapıyı açın. Bu yaptığınız çok bir şey değil. Beni burada bakanın da durduramaz, cumhurbaşkanın da durduramaz” dedi.

Şirket görevlisi ise yetkiliyle görüşeceğini ileri sürerek, “Siz gelin. Diğerleri beklesin” diyerek uzaklaştı.

Sözlü tartışmanın ardından Seyit Torun, jandarma komutanıyla görüştü. Bir süre sonra da Torun ve yanında bulunanlardan bir kısmı çalışma yapılan alana girdi.

Bölgede ağaç katliamı yapıldığını dile getiren Torun, bakanlığın bir an önce bu yanlıştan geri dönmesi gerektiğini söyledi.

Torun, sosyal medya hesabından da yaşanan tartışmanın görüntülerini paylaşarak, “Feriştahınız gelse, İkizdere halkının talana karşı mücadelesinden vazgeçiremeyecek! Bizler gücünü zorbalıktan alan iktidara rağmen, halkımızın sesi olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.