Gündem

CHP'li Torun: Tek adam yönetimi belediyelerimizi yetkisiz, kaynaksız bırakıp imkânsız hale getirmeye çalışıyor

22 Kasım 2019 13:05

CHP'li belediye başkanlarının ikinci "Yerel Yönetimler Çalıştayı" İzmir'de gerçekleşiyor. Çalıştayda konuşan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan yardımcısı Seyit Torun "Tek adam yönetimi her gün belediyelerimizi yetkisiz, kaynaksız bırakıp imkânsız hale getirmeye çalışıyor. Önce TBMM’yi etkisizleştirdiler, şimdi de belediyelere aynı işlemi yapıyorlar" dedi.

ANKA Haber Ajansı'nın aktardığına göre Torun'un konuşmasından satırbaşları şöyle:

Ankara’da, İstanbul’da, İzmir’de, Adana’da birçok ilimizde, hemen hemen her yerde kayda değer yükselişler var.

Saray, bu gerçeği görüyor, gördükçe paniğe kapılıyor. Bunu durdurmak için muhalefet belediyelerini her alanda haksızca, hukuksuzca baskı altına almaya çalışıyor

Saray, HDP belediyelerini kayyum ile ele geçirirken bizim belediyelerimizi de yetkisiz, etkisiz, olanaklarını elinden alan eli kolu bağlı birer kuklaya dönüştürmek istiyor.

Saray yerel yönetimler üzerinde seçmenlerin iradesini hiçe sayan bir vesayet kurmaya çalışıyor.

Tek adam yönetimi her gün belediyelerimizi yetkisiz, kaynaksız bırakıp imkânsız hale getirmeye çalışıyor. Önce TBMM’yi etkisizleştirdiler, şimdi de belediyelere aynı işlemi yapıyorlar.

Yetkilerin sarayda toplandığı, belediyelerin bir yandan İçişleri, diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlandığı üçlü bir vesayet yapısını kurmaya çalışıyorlar. 

İmar yasasından kent planlamasına kadar kent tüm belediye faaliyet alanlarını ele geçirmeye çalışıyorlar.

Alan yönetimi gibi kararnamelerle imar yetkisinden birçok düzenlemeye pek çok yetki belediyelerden alınmaya çalışılıyor. Bunlar seçmenin verdiği yetkiyi gasp etmek demektir. "

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'ndan kayyım tepkisi: Türkiye Cumhuriyeti devletinde hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur