Gündem

CHP'li Torun'dan, Bakan Soylu'ya: Milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız

18 Temmuz 2022 17:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın görevden uzaklaştırılması nedeniyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya tepki gösterdi. Torun, CHP'li Erkan Özkan'ın kazandığı Menderes Belediyesi Başkanvekilliği seçimi sonrasında yaptığı açıklamada; "Menderes halkının iradesini çaldırmadık. Kendisini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum; bu tür oyunlarla bizi sindiremezsin. Milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız. Kendini yargı yerine koyanı, yarın o yargı kantarında tartarlar. Bugün yaptığınız hukuksuzluğun hesabını, yarın yargı kantarında verirsiniz" dedi.  

Erkan Özkan'ın seçildiği başkanvekilliği oylaması sonrası CHP'li meclis üyelerine teşekkür eden Torun şöyle konuştu:

"Çok onurlu bir davranışta bulundular; Mendereslilerin oylarına sahip çıktılar. İl başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımıza da çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte duyarlılıkla şeffaf bir şekilde süreci yürüttüler. Bugün, o salonda Menderes halkının iradesini çaldırmadık. Kendisini İçişleri Bakanı zanneden zata sesleniyorum; bu tür oyunlarla bizi sindiremezsin. Milletin iradesini çalamazsın, çaldırmayız.

Kendini yargı yerine koyanı, yarın o yargı kantarında tartarlar. Bugün yaptığınız hukuksuzluğun hesabını, yarın yargı kantarında verirsiniz. 'Milli irade' dediniz ama 'milli irade hırsızlığı' yapmaya çalıştınız. Milletin iradesini gasp etmeye çalıştınız. Ama izin vermeyeceğiz. Kaybedeceksiniz. Kaybediyorsunuz. Geliyor gelmekte olan. Şunu bilin ki; burada yaşanan haksızlık ve hukuksuzluktur. Yargı kararı olmadan, İçişleri Bakanı’nın keyfi uygulamasıdır. Bunun da hesabı sorulacak. Biz adaletten ve hukuktan sapmayacağız.”

Özkan: Bu bir sevinç değil, bir mağduriyetle buraya geldik 

Başkanvekili seçilen Erkan Özkan, “Meclis üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun. Bu bir sevinç değil. Neticede bir mağduriyetle buraya geldik. İnşallah başkanımızın davası da bir an önce sonuçlanır” dedi. 

Soyer: Hiç fire vermeden, kaldığımız yerden devam edeceğiz

İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “CHP’li meclis üyelerimiz Menderes halkının oylarına sahip çıktılar. Hiç fire vermeden, kaldığımız yerden devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ve Menderes belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” ifadelerini kullandı. 

CHP'li 15 meclis üyesinin de Erkan Özkan'a oy verdiğine dikkat çeken CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ise "Erkan Özkan arkadaşımız üçüncü turda belediye başkanvekili seçildi. CHP’li meclis üyelerimizin fire vermeksizin oylarıyla seçildi. Menderes’e hayırlı olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimiz CHP’li olmanın onuruna ve haysiyetine uygun davrandı. Tüm meclis üyelerimize, örgütümüze ve Menderesli hemşerilerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu. (ANKA) 

TIKLAYIN: CHP’li Mustafa Kayalar görevden uzaklaştırılmıştı; Menderes Belediyesi'nde başkanvekili belli oldu