Ekonomi

CHP'li Toprak: Kamu işçilerine verilen yüzde 9'luk zam teklifi işçilerle alay etmektir; gerçekleşen enflasyonun en az 10 puan üzerinde zam kaçınılmazdır

26 Temmuz 2021 15:31

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, hükümetin kamu işçilerine yönelik maaş zammı önerisi için, “Resmi enflasyonun yüzde 17’yi aştığı, önümüzdeki aylarda yüzde 20’lere tırmanacağı bir ortamda yüzde 9 zam önerisiyle masaya oturmak işçilerle alay etmektir” dedi. 

Toprak yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"4 milyon 200 bin memur, 2 milyon memur emeklisi ile KİT’lerde çalışan yaklaşık 1 milyon işçi adına yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde işveren konumundaki iktidar, yüzde 20’ye tırmanan enflasyona karşılık yüzde 9 zam teklifiyle ortaya çıktı. İktidar yine kaynak sıkıntısından, bütçe disiplininden, tasarruf tedbirlerinden dem vurarak milyonlarca çalışana mümkün olan en düşük zammı vermeyi hedefliyor. Memur ve işçilere ilk etapta hedeflenen değil gerçekleşen enflasyonun en az 10 puan üzerinde zam ve 500’er TL seyyanen ücret artışı kaçınılmazdır." (ANKA)