Seçim 2023

CHP'li Tekin'den Erdoğan'a: Seçime 33 gün var; 21 yıl ülke yöneteceksin “Benim ekonomi bakanım şu olacak” bile diyemeyeceksin

10 Nisan 2023 19:00

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili paylaşım yaptı. Tekin, "Erdoğan ülkeyi yönetmeye talip. Ekonomi kurmayları kim? Belli değil. Ekonomi yönetimini kime verecek? Belli değil. Programı ne? Hiçbir şey yok" dedi.

14 Mayıs seçimlerinde milletvekili adayı gösterilmeyen CHP'li Gürsel Tekin, aday olmayacağını ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı seçilmesi için çalışacağını duyurmuştu.

CHP'li Tekin, bugün Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan'ın ülkeyi yönetmeye talip olmasıyla ilgili şu sözlere yer verdi:

"Erdoğan ülkeyi yönetmeye talip. Ekonomi kurmayları kim? Belli değil. Ekonomi yönetimini kime verecek? Belli değil. Programı ne? Hiçbir şey yok. Bu zihniyet Merkez Bankası’nı Kapalıçarşı’ya düşürdü. Millet İttifakı’nın 2 bin 500 maddelik planı, yıldız kadroları var. Çözüm belli. 21 yıl ülke yöneteceksin 'benim ekonomi bakanım şu olacak' bile diyemeyeceksin. Seçime 33 gün var. Bir A4 sayfası bile ekonomi programın olmayacak. İşte bu basiretsizliğe, bu beceriksizliğe, bu acze ülke teslim edilmez."