Gündem

CHP'li Taşcıer'den Aile Bakanı Göktaş'a "Sultanbeyli'de çocuğa istismar" tepkisi: Her konuda fikir beyan eden Bakan'dan bir kelam duymadık

15 Mayıs 2024 17:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, Sultanbeyli'de 2014 yılında 13 yaşındayken 15 kişinin cinsel istismarına uğrayan kız çocuğunun davasının takipçisi olacağını belirterek, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'a tepki gösterdi. Taşçıer, "Her konuda fikir beyan eden Adalet Bakanı'ndan bir kelam duymadık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kayıp." dedi. 

Taşcıer, İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir kız çocuğuna yönelik istismar iddiaların ardından görülen davada yaşananlara ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TIKLAYIN-Sultanbeyli'de 15 kişi "şantajla" çocuğu istismar etti

TIKLAYIN-Çocuğa istismar davasında sanık avukatından skandal etek boyu sorusu! mağduru kimliğini açıklamakla tehdit etti

Türkiye'de çocuk istismarları, cinsel saldırılar ve uyuşturucu suçlarında artış yaşandığını, bunun da toplumun güvenlik algısını derinden sarstığını ifade eden Taşcıer, şunları söyledi:

"Karaman'da çocuklara tecavüz edildi; sustular! Besni'de çocuklar istismar edildi; duymadılar. Konya'da çocuklar taciz edildi; görmediler. Denizli'de, Gaziantep'te, İzmir'de, İstanbul Bağcılar'da, Fatih'te, Ümraniye'de, Ordu'da, Sakarya'da Bitlis'te Ensar'da çocuklara şantajla tecavüz edildi: üstünü kapattılar. Failler hep tanıdıktı.

'O saatte dışarıda ne işi vardı', 'Etek giymeseydi' 'kadın mıdır, kız mıdır', 'ulu orta gülmeseymiş' diyen iktidarın ayrımcı dilinden güç aldılar, eril yargının iyi hal indirimlerine güvendiler. Bugün yıllardır küçücük bir çocuğun tecavüze uğradığı ortaya çıktı. İktidarın dilinden konuşan, aynı kültürel kodlardan beslenen bir avukat çıktı ve cinsel şiddeti "etek boyu" üzerinden meşrulaştırmaya çalıştı.

Her konuda fikir beyan eden Adalet Bakanı'ndan bir kelam duymadık. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kayıp.

İstanbul Baromuzun bu sorumsuz avukat hakkında gerekli adımları atacağına inanıyorum. Çocuklar istismar edilirken susanları, istismarı meşrulaştırmaya çalışanları tarih affetmez! Bu davanın takipçisi olacağım."