Gündem

CHP'li Taşçıer, Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'nın detaylarını paylaştı

12 Ekim 2022 16:45

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde kurulacak Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'yla ilgili teklifin detaylarını ilk kez paylaştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Alevi yurttaşların sorunları ve taleplerinin tespit edilebilmesi amacıyla kurulacağını açıkladığı Alevi Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı'na dair detaylar ortaya çıktı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer, kişisel Twitter hesabında "Üzerinde çalışacak bir şey olmadığı için doğrudan kamuoyu ile paylaşıyorum" tepkisiyle teklifin metnini paylaştı. " Yine seçim geliyor ve yine AKP buna dönük girişimlerini artırdı. 'Alevilerin ağzına bir parmak bal çalabilir miyim?' düşüncesiyle yapılan bu düzenlemelerin hiçbir kıymeti ve karşılığı yoktur" ifadesini kullanan Taşçıer, şöyle devam etti:

Aleviliği 'kültürel bir faaliyet', Alevileri 'kültürümüzün bir parçası' biçiminde gören anlayıştan yarar gelmez. İktidar kendi 'makbul Alevi’sini üretme, Aleviler arasında bölünme yaratma amacında.

"Erdoğan'ın duruşu ve tutumu da hiç değişmedi"

Milyonlarca insanın inanç özgürlüğünü seçim malzemesi haline getiren, süslü bir paketle pazarlanan ama aslında Aleviliği hüküm altına almanın girişimidir bu. Cumhurbaşkanının oluşturacağı Danışma Kurulu ve Bakan'ın kurula başkanlık edebilmesi bunun çok net bir göstergesi.

Alevilerin talebi net, hiç değişmedi. Erdoğan'ın duruşu ve tutumu da hiç değişmedi. Seçim geliyor diye girişilen göz boyama çabalarından da, yan yollardan '-mış gibi' yapmalardan da gına geldi. Alevilik bir müze işletmesi gibi yönetilmek isteniyor."