Gündem

CHP'li Tanrıkulu'ndan Diyarbakır Valiliği'ne "acele kamulaştırma" tepkisi

22 Temmuz 2023 19:00

Diyarbakır Valiliği, Suriçi ilçesine bağlı Melikahmet mahallesinde acil kamulaştırma kararı verdi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Valilik tarafından verilen kamulaştırma kararına tepki gösterdi.

Tanrıkulu, konuya dair bugün yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Suriçi’nde Melikahmet mahallesindeyiz. Burası tarihi Anzele suyunun olduğu yer aynı zamanda. Diyarbakır Valiliği burada acele kamulaştırma kararı almış. Acele kamulaştırma kararının bir kısmı buradaki sakinlere bildirilmemiş. 90 ev var ve 8 tane de dükkan var; gördüğünüz bütün binalar yıkılacak. Bu karar tebliğ edilmiş ancak yargılama da devam ediyormuş.

Buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin

Burada yaşayan insanlarımız mağdur, ödenen paralar yeni bir konut edinmelerine imkan verecek seviyede değil. Bu mağduriyetlerinin giderilmesini istiyorlar. Diyarbakır’da çok sayıda toplu konut inşaatı var. Toplu konuttan öncelikli olarak mahalle sakinlerine konut tahsisi yapılması ve sabit fiyatla verilmesi lazım. Bu konuda Diyarbakır Valiliği’ne, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı’na ve Toplu Konut İdaresi Başkanına Diyarbakır’dan sesleniyorum; buradaki yurttaşlarımızı mağdur etmeyin.”