Ekonomi

CHP'li Tanrıkulu'dan hükümete acil uyarı: Tekstil sektörü çöküşün eşiğinde!

"Ham madde ve girdilerin büyük çoğunluğu yerli olan ve yüksek katma değer üreten bu sektör, istihdam açısından da büyük önem taşıyor"

18 Eylül 2024 13:19

T24 Haber Merkezi

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesi'nde gerçekleştirdiği ziyaret sırasında tekstil sektörünün içinde bulunduğu kriz hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, tekstil sanayicileri ve işçilerle bir araya gelerek sektörde yaşanan sorunları yerinde tespit ettiğini belirtti.

Tanrıkulu, bölgedeki 64 fabrikanın tam kapasiteyle çalışması durumunda 20 binden fazla kişiye istihdam sağlayabileceğini ancak şu anda sadece 5 bin kişinin çalıştığını ifade etti. Üretim kapasitelerinin yüzde 30 ila yüzde 50 seviyelerine düştüğüne dikkat çeken Tanrıkulu, "Maliyetler artmış, döviz kurunda istikrarsızlık var. İhracatçılar yeni sipariş alamıyor, maliyetler arttığı için rekabet edemiyorlar. Bu nedenle ihracatçılar Mısır, Bangladeş ve Fas gibi ülkelere kaymış durumda" dedi.

Tekstil sektörünün hem Diyarbakır hem de Türkiye ekonomisi için taşıyıcı bir rol üstlendiğini vurgulayan Tanrıkulu, hükümetin sektöre duyarsız kaldığını öne sürdü. "Ham madde ve girdilerin büyük çoğunluğu yerli olan ve yüksek katma değer üreten bu sektör, istihdam açısından da büyük önem taşıyor. Ancak hükümet maalesef bu sektörü desteklemek yerine adeta batırmak için çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Tanrıkulu, acil önlem alınması gerektiğini belirterek, "Tekstil sektörünün sorunlarını giderici kalıcı çalışmalar yapılması lazım. Eğer yapılmazsa, bu fabrikalar kapanmaya başlayacak. Diyarbakır'dan uyarıyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

 

Şans Eseri: Üvey kızı ile evlenen Woody Allen’ın filmlerini sanatçıdan bağımsız izleyebilir miyiz?