Gündem

CHP’li Tanrıkulu: Açlık grevindeki Eren Erdem limonlu su ve çok az tuzla besleniyor

Erdem, açlık grevinin 3. gününde

31 Ocak 2019 15:10

T24

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 3 gündür açlık grevinde bulunan kapanan Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve CHP PM Üyesi Eren Erdem’i Silivri Cezaevi’nde ziyaret etti. Ziyaret sonrasında açıklama yapan Tanrıkulu, Erdem’in limonlu su ve çok az tuzla beslendiğini belirterek durumunun ‘şimdilik iyi olduğunu’ söyledi. 

TIKLAYIN - Eren Erdem’in babasından çağrı: Oğlumun açlık grevinden vazgeçmesine yardım edin

Eren Erdem’in tutukluluk koşullarının hukuki olmadığını kaydeden Tanrıkulu, ”Kendisinin içinde bulunduğu koşullar adalete ve hukuk kurallarına aykırı. Bu durumu protesto etmek ve kendi durumunun hukuka uygun hale getirilmesi sebebiyle böyle bir karar aldığını ifade etti.  Ben, bir insan hakları savunucusu olarak insanlarımızın cezaevlerinde kendi bedenleri ve sağlıklarını ortaya koyarak hak aramalarına karşıyım, kendisine de bunu ifade ettim. Ama kendisi başka bir imkanın kalmadığını ifade etti” dedi. 

"Sağlık durumu şimdilik iyiydi ama çok ağır koşullarda kalıyor"

Tanrıkulu, Silivri Cezaevi önünde yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Kendisi pazartesi gününden bu yana açlık grevi yapıyor. Sadece limonlu su ve çok az tuzla besleniyor. Sağlık durumu şimdilik iyiydi ama çok ağır koşullarda kalıyor. Yaklaşık 220 gündür tecrit koşullarında, diğer tutuklu ve hükümlülerle sohbet imkanı elinden alınmış durumda, ayrıca spora çıktığında da tek başına oluyor. 

“Kendisinin içinde bulunduğu koşullar hukuki değil, adalete ve hukuk kurallarına aykırı. Bu durumu protesto etmek ve kendi durumunun hukuka uygun hale getirilmesi sebebiyle böyle bir karar aldığını ifade etti. Ben, bir insan hakları savunucusu olarak insanlarımızın cezaevlerinde kendi bedenleri ve sağlıklarını ortaya koyarak hak aramalarına karşıyım, kendisine de bunu ifade ettim. Ama kendisi başka bir imkanın kalmadığını ifade etti. 

“Mahkeme, 7 Ocak’ta oybirliğiyle tahliye kararı verilmişti. 53 klasörü okuyan, 6 saat duruşma yapan mahkeme bu kararı vermişti ama savcının itirazı üzerine tutuklama kararı verildi. Şubat ayı başında yeniden incelemesi var.”