Gündem

Viranşehir'deki çiftçi eyleminde 20 kişiye gözaltı: Traktöre el konulması tarihimizde bir ilk!

Şanlıurfa Viranşehir'de elektrik kesintisini protesto eden 20 çiftçi gözaltına alındı, traktörlerine el kondu

15 Temmuz 2023 21:30

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Viranşehir’de elektrik kesintilerini protesto eden çiftçilerin,bu anları fotoğraflayan ve görüntüleyen vatandaşlarla gözaltına alındığını ve çiftçilerin traktörlerine de el konulduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Tanal; Şanlıurfa'da çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosunda 20 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Tanal, konuya ilişkin şunları aktardı:

“Şanlıurfa Viranşehir’de bugün çiftçilerin gerçekleştirdiği elektrik kesintisi protestosu nedeniyle 20’den fazla kişi gözaltına alındı. Jandarmanın çiftçilere yönelik ölçüsüz, orantısız ve sert müdahalesini fotoğraflayan ve görüntüleri çeken kişiler dahi apartopar gözaltına alındı. Bununla da yetinilmedi! Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor.

'Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı!'

Çiftçilerin yol kenarında bekleyen traktörlerine de el konulup götürüldü. Bugüne kadar Batı illerinde eylem yapan hangi çiftçinin traktörüne el konuldu? Çiftçinin traktörüne el koyup götüremezsiniz!  Viranşehirli çiftçinin traktörüne el konulması, ülke tarihimizde bir ilktir! Bu ilki AKP iktidarı bize yaşattı! Bile bile suç işleniyor. Traktörlere el konulacağına dair hangi mahkeme kararı var?

Şanlıurfa Viranşehir’de DEDAŞ’ı, elektrik kesintilerini protesto ettikleri gerekçesiyle bugün gözaltına alınan çiftçilerin, vatandaşların derhal serbest bırakılmasını, çiftçilerin el konulup götürülen traktörlerinin geri verilmesini bekliyoruz.” (ANKA)