Politika

CHP'li Serkan Sarı: Sokaktaki can dostlarımızı bu anlayışa asla teslim etmeyeceğiz

28 Temmuz 2024 19:54

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, yaşam hakkı savunucularının Anıtpark'ta düzenlediği eyleme katılarak yaptığı konuşmada, sokak hayvanlarının yaşam hakkını savundu.

TBMM'de sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifi görüşmeleri devam ederken, hayvanseverlerin Anıtpark'ta gerçekleştirdiği eylemde Sarı, elinde "cinayet aleti" yazılı kürek ve şırıngayla bir konuşma yaptı.

Sarı, konuşmasında, "Dostlarımızı yalnız bırakmayacağız. Bu zihniyetin geçmişte yaptıklarını hep birlikte biliyoruz. Tatlı dille neyi nasıl çözdüklerini hep birlikte hatırlayalım. Bu zihniyet sokaktaki hayvanlarımızı katleden zihniyettir. Sokaktaki can dostlarımızı bu anlayışa asla teslim etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Sarı, elindekileri göstererek, "Masumlaştırdıkları cinayet aleti de bu. Kelimelerin arasına, yasanın arasına sıkıştırdıkları cinayet aleti de bu dostlar. Emin olun ki Cumhuriyet Halk Partisi kadroları olarak her platformda mücadele ediyoruz, edeceğiz. Can dostlarımızı masraf olarak gören, uçaklarıyla saltanat süren anlayışa karşı ‘tasarrufu siz önce kendinizden yapın’ diyeceğiz. Yönetemiyorsanız bırakın o koltukları. Sokaktaki canlarımıza sahip çıkamıyorsanız terk edin o koltukları!" şeklinde konuştu.