Gündem

CHP’li Şaroğlu'ndan, Bakan Soylu’ya: AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın'ın askeri törenle karşılanmasındaki amaç nedir? Soruşturma başlatılmış mıdır?

"Mehmetçiğin bu skandal görüntülere alet edilmesi kabul edilemez"

29 Temmuz 2022 23:02

CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın’ın Gedikler Jandarma Karakolu'nda 'tören kıtası' ile karşılanmasını TBMM gündemine taşındı. Şaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya “AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki heyetin Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaretinde askeri törenle karşılanmasının gerekçesi nedir ve bunun sorumluları kimlerdir? Karakol komutanı ve sorumlular hakkında idari bir soruşturma başlatıldı mı?” sorularını yöneltti. 

Şaroğlu, soru önergesinde şu açıklamayı yaptı: 

"Mehmetçiğin bu skandal görüntülere alet edilmesi kabul edilemez"

“AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki heyetin, Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyareti sırasında askeri törenle karşılandığı ana ait görüntüler, Çemişgezek Belediyesi'nin sosyal medya hesabından paylaşılmış ancak gelen tepkiler üzerine paylaşım silinmiştir. Bir siyasi parti yöneticisinin, Devletin üst düzey temsilcileri gibi karşılanması ve şanlı ordumuzun mensubu Mehmetçiğin bu skandal görüntülere alet edilmesi kabul edilemez bir durumdur.”  

"İdari bir soruşturma başlatılmış mıdır?”

CHP’li Şaroğlu, Soylu’ya şu soruları yöneltti:

“-AKP Tunceli İl Başkanı Sercan Özaydın ve beraberindeki heyetin Gedikler Jandarma Karakolu'nu ziyaretinde askeri törenle karşılanmasının gerekçesi nedir ve bunun sorumluları kimlerdir?

-Devletin üst düzey temsilcileri için düzenlenen resmi tören karşılamasının, AKP İl Başkanına da uygulanmasındaki amaç nedir?  

-Yüzyıllık devlet geleneklerinin, AKP’li yöneticiler tarafından malzeme edilerek, devletin saygın kurumlarına gölge düşürülmesini doğru buluyor musunuz?

-Söz konusu skandal görüntülere zemin hazırlayan karakol komutanı ve diğer sorumlular hakkında idari bir soruşturma başlatılmış mıdır?” (ANKA) 

TIKLAYIN: AKP Tunceli İl Başkanı'ndan askeri tören açıklaması: Duraksadığım esnada çekilmiş 

TIKLAYIN: Mehmet Metiner: Bazı AK Partili siyasetçiler davranışlarıyla partinin duruşuna zarar veriyor

TIKLAYIN: CHP'li Ağbaba’dan, AKP'li Savcı Sayan'ın uzun namlulu silahlarla 'kent yürüyüşüne' tepki: Bakalım İçişleri Bakanı ne yapacak?