Politika

CHP’li Özkoç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a: Hesap vermeden gideceğini sanıyorsa yanılıyor

“Dinden, imandan en son bahsedecek Erdoğan’dır”

09 Ocak 2022 20:48

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kocaeli’de katıldığı toplantıda Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. Özkoç, "Öyle Cumhurbaşkanlığı koltuğunu, AKP Genel Başkanlığı koltuğunun altına alıp hesap vermeden gideceğini sanıyorsa yanılıyor. Önce benim ölümü çiğneyecek. Fetullah’ın savcısının ardında duracaksın ben FETÖ’cü olacağım sen olmayacaksın. Sen FETÖ’cünün Allah’ısın" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kocaeli Kongre Merkezi'nde gerçekleşen partisinin  İl Danışma Toplantısına katıldı. Sözcü gazetesinden Halil Ataş’ın haberine göre Özkoç burada yaptığı konuşmada “Ve dostlar, gidiyor gitmekte olan. 20 yıldan beri cumhuriyetin birikimlerini tek tek yok eden, bu ülkenin biricik önderlerine ‘İki ayyaş' diyen adam sadece gitmeyecek. Biz kovalayacağız o kaçacak. Sanıyor ki Türkiye'de herkes ondan korkuyor. Kimse ondan korkmuyor” dedi.

Özkoç konuşmasına şöyle devam etti:

“Öyle Cumhurbaşkanlığı koltuğunu, AKP Genel Başkanlığı koltuğunun altına alıp hesap vermeden gideceğini sanıyorsa yanılıyor. Önce benim ölümü çiğneyecek. Fetullah'ın savcısının ardında duracaksın ben FETÖ'cü olacağım sen olmayacaksın. Sen FETÖ'cünün Allah'ısın.”

 “Hesap vermeden gideceğini düşünüyorsun” 

Özkoç, “Sen bu ülkenin komutanlarını hapse atacaksın. Silivri savcısı Zekeriya Öz elini kolunu sallayarak kaçacak sen hesap vermeden gideceğini düşünüyorsun. Sonuna kadar hesap soracağız. Onlara oy verenler bizim vatandaşlarımızdır. Onları ayırıyoruz” ifadelerini kullandı. 

“Gittiği yere kadar kovalamazsam bana da Engin demesinler” 

Süleyman Soylu’nun da özel ilgi alanında olduğunu dile getiren Özkoç, “Sarayın tetikçisi, uyuşturucu baronunu neden yakalamıyorsun? Sezgin Baran Korkmaz dünyada aranıyor. Türkiye'de 147 milyar kara para aklamış. Yurt dışına çıkamaz deniliyor. Yukarıdan düğmeye basıyor. Kaçmadan önce İçişleri Bakanı'nın odasında baş başa konuşuyor. Ardından yasak koyuyorlar. Bunlar komedi. Uyuşturucu baronlarını koruyan kişi İçişleri Bakanı Süleyman Soyludur. Kolombiya’dan gelen belgeyi bakana sordum. Alacak adam belli, konteynır numarası belli. Sen saraya tetikçilik yapacağına sen neden o uyuşturucu baronunu yakalamıyorsun. Allah şahit, Soylu'yu gittiği yere kadar kovalamazsam bana da Engin Özkoç demesinler” dedi.

“Dinden, imandan en son bahsedecek Erdoğan’dır” 

Allah'a ve Kuran'a inan bütün insanların, bu vatana inanan tüm insanların, bu ülke için savaştığını belirten CHP’li Özkoç, sözlerini şöyle tamamladı; 

Dinden imandan bahsedecek en son insan Erdoğan'dır, ahlaktan, yasadan bahsedecek en son insan içişleri bakanıdır. Hiç korkunuz olmasın. Sokakta size terör örgütü ile hareket ediyor diyorsa söyleyin ki Harbur sınır kapısını açanlar, PKK ile kucak kucağa oturanlar, terör elebaşını mektubunu okutup oy için ağlayanlar belli. 

O yüzden birlikte çalıştığım yol arkadaşlarımın nasıl çalıştığını görüyorum. İl başkanım, belediye başkanım, gençlik kadın kollarım, geçmiş dönem milletvekillerim, 100 yıllık çınar CHP'nin hafıza olan herkes çalışıyor.

 Genel başkanımız hep sahada, milletvekillerimiz hep sahada. Biz gelince kimse merak etmesin. 5'li çete gibi bir avuç tefeciye Türkiye'yi peşkeş çekmeyeceğiz. ÖTV'nin mazotun üzerindeki vergi yükünü kaldıracağız. Çiftçiye sadece siz üretin biz dünyaya satacağız diyeceğiz. Hazineye gelen alın teri ile vergilerinizi 128 milyar doları çalanlara değil, 83 milyona paylaştıracağız. Güzelim günler gelecek bu ülkeye.

Genel başkanım söz verdi, yurt işlemi tamamen bitecek, öğrencilerin yurt sorunu bitecek. Öğrencilerimiz Türkiye'de okul bitirdikten sonra akılları gözleri yurtdışında olmayacak. Cumhuriyetin ilk yıllarında devlet nasıl kendi fabrikalarını kurup millete teslim ettiyse, iktidara geldiğimiz de biz de aynısını yapacağız. Gelmekte olduğu gün biz de aynısı yapacağız ve Türkiye aydınlanacak.”