Politika

CHP'li Özkoç, sınır kapısında eroinle yakalanan Veysel Filiz ile 'irtibatım yok' diyen Fuat Oktay'ın Filiz ile makam odasında çekindiği iddia edilen fotoğrafları gösterdi

06 Aralık 2022 00:24

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Okay, Edirne'den yurt dışına çıkarken aracında uyuşturucu madde ile yakalanan eski Brüksel Büyükelçiliği  Basın Müşaviri Veysel Filiz ile beraber verdiği fotoğraflar hakkında 'kamuya açık bir alan, herkes fotoğraf çektirebilir' diyerek Filiz ile öncesinde ya da sonrasında herhangi bir ilişkisinin olmadığını iddia etti. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, "az önce yalan söylediniz" diyerek, Okray'ın Filiz ile kendi makam odasında çekindiği fotoğrafları TBMM'de gösterdi.

TBMM 2023 Bütçe Görüşmeleri sırasında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, Edirne'nin Hamzabeyli Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a çıkış yaptığı sırada aracında yapılan aramada 100 kilo dolayında eroinle yakalanan eski Brüksel Büyükelçiliği Basın Müşaviri Veysel Filiz ile birlikte verdiği fotoğrafların gündeme gelmesi hakkında konuştu. "Kamuya açık bir alanda fotoğraf verilmiş. Kendisini hiç tanımam" dedi. Öncesinde ya da sonrasında Filiz ile bir irtibatı olmadığını söyleyen Oktay, "Fotoğraflara da ben bakarım, bir irtibatım yok. İşlediği ya da karıştığı hiçbir suç ile ilgili hiçbir makamı aramadım." dedi. 

Oktay'ın konuşmasının ardından CHP'li Özkoç, Oktay ile Filiz'in birlikte verdiğini iddia ettiği 5 fotoğrafı TBMM'de gösterdi. "Az önce yalan söylediniz demek istemiyorum ama gerçek dışı konuştunuz" diyen Özkoç, Oktay'ın makamında çektirdiği fotoğrafı da gösterdi. "Daha 4-5 tane beraber resminiz var" diye konuşan Özkoç, Oktay'a, "Az önce yalan söylediniz" dedi.