Politika

CHP'li Nazlıaka'dan Erdoğan'a boş beslenme çantası: Çantayı doldursun, sonra da kaç liraya doldurduğunu açıklasın

CHP'li Aylin Nazlıaka, Cumburbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a boş beslenme çantası gönderecek

Fotoğraf: Anka

20 Eylül 2023 19:21

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Aylin Nazlıaka, bugün partisinin genel merkezinde, okul öncesi ve yatılı okullarda 1 öğün ücretsiz yemek verme uygulamasının sonlandırılmasına ilişkin 81 il ve 973 ilçenin kadın kolu başkanlarıyla eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

“Bu uygulamanın iptal edilmesi bir rezalettir” diyen Nazlıaka, Erdoğan’a boş bir beslenme çantası göndereceklerini söyleyerek, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenmek istiyorum: Kendisine bugün bu çantayı yollayacağım. Lütfen kendisi bu beslenme çantasını bir doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın" ifadelerini kullandı.

Anka'nın aktardığına göre Nazlıaka, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

"Bu beslenme çantasını doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın"

“Çocukların açlığı üzerinden siyaset yapılmaz, yapılamaz. Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyinceye ve çocuklarımız okulda karnını doyurup sağlıklı bir eğitim alma imkanına sahip oluncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Geleceğimiz olan çocukların hayatının göz göre göre karartılmasına izin vermeyeceğiz. Bugün ülke genelinde CHP Kadın Kolları olarak tek ses olduk, bu konuya dikkat çektik. Bugünden itibaren her il ve ilçede eylemler başlatacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da seslenmek istiyorum: Kendisine bugün bu çantayı yollayacağım. Lütfen kendisi bu beslenme çantasını bir doldursun, sonra da kamuoyuna kaç liraya doldurduğunu açıklasın.

"Çocukların sağlıksız beslendiği, TÜİK tarafından bile itiraf ediliyor"

Geldiğimiz son noktada, çocukların sağlıksız beslendiği TÜİK tarafından bile adeta itiraf ediliyor. TÜİK’e göre, 7 milyon 600 bin çocuğumuz dengeli beslenmiyor. Toplam çocuk sayımızın 22 milyon 738 bin 300 olduğu gerçeğinden yola çıkarak şu veriyi paylaşabiliriz ki bu çocukların yüzde 33,7'si yani her 3 çocuğumuzdan 1’isi sağlıksız besleniyor ve maddi yoksulluk çekiyor. TÜİK’in 2022’de yayınladığı Çocuk Araştırması raporuna göre de meyveyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı sadece yüzde 50. Biliyoruz ki bazı anneler, elmayı dörde bölüp çocukları arasında paylaştırıyor. Sebzeyi her gün tükettiği belirtilen çocukların oranı yüzde 33."

"Çocuklar okulda açlıktan bayılırken ücretsiz öğün uygulamasının kaldırılmasını kabul etmiyoruz"

Nazlıaka şöyle devam etti:

“Çocuklar okulda açlıktan bayılırken, açlıktan başının ağrıdığının bile farkında olmazken ya da açlığını su içerek bastırmaya çalışırken bizler ücretsiz öğün uygulamasının rafa kaldırılmasını asla ama asla kabul etmiyoruz, buna asla izin vermeyeceğiz. Aileler çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayınca çocuklar, okula gitmekten vazgeçebiliyor, okul terkleri artıyor. Böyle olunca da anayasal bir hak olan eğitimde fırsat eşitliği ortadan kalkıyor ve çocuklarımız eğitim alamaz hale geliyor. Erken yaşta ve zorla evlilikler, suça sürüklenen çocuklar, çocuk işçiliği, çocuklarda madde bağımlılığı oranlarının artması boşuna değil. Ayrıca beslenme eksikliğinin çocukların okullardaki başarısını düşürdüğünü de hepimizi çok net biliyoruz” dedi.