Gündem

CHP’li Murat Bakan ile İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy arasında "polis intiharları" tartışması

"İçişleri Bakan Yardımcısı ya yine konudan habersiz ya da uyuma numarası yapıyor"

08 Haziran 2022 15:43

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yardımlarından Mehmet Ersoy arasında ‘polis intiharları’ konusunda tartışma çıktı. Murat Bakan’ın “Polisimizin sesini duyuyoruz. Milletin iktidarında polis intiharlarının sebebi olan koşulları ortadan kaldıracağız” paylaşımına Ersoy, “istismar alanı” iddiasıyla yanıt verdi.

CHP’li Murat Bakan’ın, polis intiharlarına dikkat çektiği, “Polisimizin sesini duyuyoruz. Milletin iktidarında polis intiharlarının sebebi olan koşulları ortadan kaldıracağız. Ek görev, angarya, mobbing, amir tahakkümü, ağır çalışma koşulları olmayacak” şeklinde dikkat çektiği mesajına Bakan Yardımcısı Ersoy’dan yanıt geldi.

"Gölge etmeyin yeter!"

3600 ek göstergenin çıkmasıyla muhalefetin yeni bir istismar alanına sarıldığını iddia eden Ersoy, “3600 ek gösterge çıkar çıkmaz hemen başka istismar alanlarına sarıldınız. Merak etmeyin polisimizin her meselesine duyarlıyız. Onların canları pahasına cezaevine gönderdiği teröristlere ortaklarınızla beraber sahip çıkmayın, görevlerini yapmalarını engellemeyin, gölge etmeyin yeter!” ifadelerini kullandı.

"İçişleri Bakan Yardımcısı ya yine konudan habersiz ya da uyuma numarası yapıyor"

Ersoy’un sözlerinin bir yanıt niteliğinde olmadığını vurgulayan CHP’li Bakan, “İçişleri Bakan Yardımcısı... Yine yanıt niteliğinde olmayan bir şeyler demiş. Ve maalesef yine konudan habersiz sanırım. Ya da her şeyin farkında da uyuma numarası yapıyor. Takdir edersiniz ki uyuyanı uyandırabilirsiniz ancak uyuma numarası yapanı uyandırmak mümkün olmuyor” ifadelerini kullandı.