Gündem

CHP'li Menderes Belediye Başkanı gözaltına alındığı haberini yalanlamıştı, ajanslar bugün de "adli kontrolle serbest bırakıldı" haberini servis etti

Kayalar, gözaltına alınmadığını "ifadesine başvurulduğunu" söylemişti

06 Temmuz 2022 11:06

T24 Haber Merkezi

DHA ve İHA, AKP dönemine ait "yolsuzluk" soruşturması kapsamında "gözaltına alındığı" haberini yalanlayan CHP'li Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın "adli kontrol şartıyla serbest kaldığını" yazdı.  

İzmir Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın AKP dönemine ait “yolsuzluk" soruşturması kapsamında dün gözaltına alındığı İhlas Haber Ajansı (İHA), Anadolu Ajansı (AA) ve Demirören Haber Ajansı (DHA) tarafından iddia edildi. Gözaltı iddialarını yalanlayan Kayalar, "Bazı basın yayın kuruluşlarında hakkımda yer alan şahsıma adli işlem uygulandığına dair haberlerin herhangi bir gerçeklik payı yoktur. Soruşturma kapsamında ifademe başvurulmak üzere Mali Şube Müdürlüğü'ne gelip, görevimizi yerine getirdik. Yapılan operasyonla ilgili adli süreç devam etmekte olup, süreci yakından takip ediyoruz" dedi. 

T24'ün ulaştığı CHP Menderes İlçe Başkanı Ahmet İşler, de "Başkan Kayalar sadece ifadeye çağrıldı. Gözaltı gibi bir durum yok" diyerek iddiaları yalanladı.

HaberTürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya konuşan CHP'li Torun da dün ajansların "gözaltına alındı" haberlerine tepki gösterirken, "Geçen dönem yapılmış bir yolsuzluk hakkında Belediye Başkanımız ifadesine başvurulmak üzere davet ediliyor, ‘gözaltına alındı’ diye haber yapılıyor… Oysa olayı ortaya çıkaran, yolsuzluğun üzerine giden bizim Belediye Başkanımız, gelin işin içinden çıkın haydi…" dedi. 

TIKLAYIN - İHA, AA, DHA "Menderes Belediye Başkanı gözaltına alındı" haberini servis etti, Başkan Kayalar yalanladı

"Adli kontrol şartıyla serbest kaldı" diye servis edildi

Bu sabah DHA ve İHA, gözaltına alındığı iddiasını yalanlayan CHP'li Kayalar'ın "mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı" haberini servis etti. DHA'nın haberinde Kayalar, "şüpheli" sıfatıyla yer aldı. 

AA ise son olarak gece saatlerinde servis ettiği haberde"İzmir'in Menderes Belediyesine yönelik yürütülen yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında gözaltına alınan, aralarında Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın da bulunduğu 31 kişi adliyeye sevk edildi" cümlelerini kullanmıştı.