Politika

CHP'li kurmaylar: İktidar, CHP içinde 6'lı masa modeli olsun istiyor

"Özgür Bey, Ekrem Bey, Kemal Bey, Mansur Bey birer aktör olsun ve birbirleriyle tartışsınlar"

12 Ekim 2024 14:32

T24 Politika

CHP'li kurmaylar, yerel seçimlerden bu yana yapılan anket sonuçlarını değerlendirdi. CHP'nin birinci parti olduğunu belirten partililer öte yandan iktidarın gündemi değiştirmeye çalıştığını ifade ederek, "CHP’de yeni bir altılı masa modeli yaratmaya çalışıyorlar. ‘Özgür Bey, Ekrem Bey, Kemal Bey, Mansur Bey birer aktör olsun ve birbirleriyle tartışsınlar.’ Parti içinde de değişimle dışarda kalan bazı arkadaşlar buna malzeme veriyor" değerlendirmesinde bulundu.

CHP'li kurmaylar Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'a değerlendirmelerde bulundu. Çoğu ankette birinci parti çıkmaya devam ettiklerini vurgulayan kurmaylar “Neredeyse tüm anketlerde birinci parti çıkıyoruz. Ancak bunun oranı değişiyor. Mesela üç ay önce altı puan öndeysek, son yapılanlarda 3-4 puan aralığında önde olduğumuz gözüküyor” dedi. Anketlerdeki değişimin ülke gündemine bağlı olduğunu vurgulayan partililer, “AKP seçmeni artmıyor belki ama kararsız seçmen havuzu bu konuların kutuplaşmasıyla genişliyor. Oysa İsrail’le ticaret, eğitim sorunları, geçim sıkıntısı, sosyal medya özgürlükleri gibi konular konuşulunca iktidarın zayıfladığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

"İktidar CHP'de yeni bir altılı masa modeli istiyor"

İktidarın gündemi değiştirmeye çalıştığını söyleyen kurmaylar “CHP’de yeni bir altılı masa modeli yaratmaya çalışıyorlar. ‘Özgür Bey, Ekrem Bey, Kemal Bey, Mansur Bey birer aktör olsun ve birbirleriyle tartışsınlar.’ Parti içinde de değişimle dışarda kalan bazı arkadaşlar buna malzeme veriyor” eleştirisini getirdi.

Günün öne çıkan haberleri... 

TIKLAYIN - Çok sayıda suç kaydı var: Beyoğlu’nda polisin boynunu bıçakladı!

TIKLAYIN - Cinsel ilişki videosu iddiasıyla gündeme gelen Elif Karaarslan'ın takipçi sayısı hızla artıyor

TIKLAYIN - Bakanlık yeni liste yayınladı: İşte sucuk diye eşek eti yediren firmalar

TIKLAYIN - Gaziantep'te aile katliamı: 6 ölü!

TIKLAYIN - Erdoğan'dan "tokalaşma" ve "çözüm süreci" açıklaması: Meseleleri terör dışı yöntemlerle ortadan kaldırmaya her zaman varız

TIKLAYIN - Erdoğan'dan kabinede değişiklik mesajı

TIKLAYIN - AKP'de "Burger King" kavgası: "İl başkanı ve belediye başkanları görevden alınsın" çağrısı

TIKLAYIN - 65 doktor, hemşire ve sağlık görevlisi Gazze'de gördüklerini anlattı: Kafasından vurulmuş 18 aylık bebek, ölmeyi isteyen çocuklar ve açlık...