Gündem

CHP'li Konuralp'ten Cumartesi Anneleri'ne destek: Anayasa Mahkemesi’nin kararına uygun olarak Galatasaray Meydanı’ndaki abluka kaldırılmalıdır

11 Temmuz 2023 17:54

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, eylemleri polis tarafından engellenen Cumartesi Anneleri'ni TBMM’de gündeme getirdi. Konuralp, "Evlatlarının mezar taşına dahi razı olan annelerin, babaların acılarına kulak tıkayamayız. Bu bağlamda siyasi irade Anayasa Mahkemesi'nin de kararına uygun olarak Galatasaray Meydanı'ndaki ablukayı kaldırmalıdır" dedi.

CHP Ankara Milletvekili Okan Konuralp, bugün TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin Galatasaray Meydanı'ndaki eylemlerinin polis tarafından engellenmesine tepki gösteren Konuralp, şu ifadelere yer verdi:

"Cumartesi Anneleri'nin eylemlerini izleyen gazeteciler şiddete maruz kaldı"

"Anayasa Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararına rağmen Cumartesi Anneleri'nin 954'üncü hafta eylemleri de engellendi. Anneler ve kendilerine destek veren insan hakları aktivistleri polis tarafından gözaltına alındı. Gözaltılarla ilgili açıklama yapmak isteyen milletvekili arkadaşlarımız Sezgin Tanrıkulu ve Ahmet Şık’a polis ablukası uygulandı. Cumartesi Anneleri'nin eylemlerini izleyen gazeteciler şiddete maruz kaldı.

"Cumartesi Anneleri'nin kulaklarındaki bu çığlığı elbirliğiyle hafifletmemiz lazım"

Cumartesi İnsanlarının, yani ellerinde evlatlarının solmuş resimlerini taşıyan Cumartesi Anneleri'nin kulaklarında 'Beni bul anne' çığlıkları var. Cumartesi Anneleri'nin kulaklarındaki bu çığlığı elbirliğiyle hafifletmemiz lazım. Evlatlarının mezar taşına dahi razı olan annelerin, babaların acılarına kulak tıkayamayız. Annelerin feryatlarına karşılık olarak evlatları mutlaka bulunmalıdır. Bu bağlamda siyasi irade Anayasa Mahkemesi'nin de kararına uygun olarak Galatasaray Meydanı'ndaki ablukayı kaldırmalıdır. Kayıplardan her kim sorumlu ise yargı önüne çıkartılmalarıyla ilgili süreç vakit geçirmeksizin başlatılmalıdır."