Gündem

CHP'li Kaya paylaştı: Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerin bu çığlığını ne zaman duyacaksınız?

10 Aralık 2022 21:45

T24 Haber Merkezi

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği, okul müdürü Cafer Koçyiğit'in İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin paylaşımlarına tepki gösterilen metin yayınladı. Okul Aile Birliği'nin, okul müdürü Koçyiğit hakkında, "Göstermiş olduğu tavır, bizim endişelerimizi daha da attırmıştır" sözlerinin yer aldığı paylaşımı alıntılayan CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya,"Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerin bu çığlığını ne zaman duyacaksınız?" diye sordu.

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi müdürü Cafer Koçyiğit, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşındayken evlendirmesine ilişkin haberlere yönelik paylaşımda bulundu. Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği ise okul müdürünün paylaşımlarını ve okulda uyguladığı 'ayrımcı' tavırlarının anlatıldığı bir metin yayınladı.

"Okulumuza atandıktan sonra yapmış olduğu icraatleri ile yaratmış olduğu huzursuzluk, öğrenci ve veliler arasında yaptığı ayrımcılık, okulumuzda her geçen gün artan sosyolojik bir soruna dönüşmüştür" ifadelerinin yer aldığı metinde okul müdürü Koçyiğit'in, 'çocukların eğitim ve can güvenliğini tehlikeye attığı' vurgulandı. 

Okul Aile Birliği'nin paylaştığı metni alıntılayan CHP'li Kaya, "MEB sayın Mahmut Özer, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve il Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı Cağaloğlu Anadolu Lisesi velilerin bu çığlığını ne zaman duyacaksınız?" diye yazdı.

TIKLAYIN | Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü ayet paylaşıp, çocuk istismarı haberlerini hedef aldı

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından yayınlanan metin: