Gündem

CHP'li Kasap'tan kamulaştırma kararına tepki: Örencik ve Avcılar köyünden elinizi çekin

28 Ekim 2021 16:38

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Örencik ile Avcılar köyünü içerisine alan kamulaştırma kararına tepki göstererek, "Örencik ve Avcılar köyünden elinizi çekin" dedi.

CHP Kütahya Milletvekili Ali Fazıl Kasap, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Örencik ile Avcılar köyünü içerisine alan kamulaştırma kararına eleştirilerde bulundu.

Kasap, Simav’a bağlı Örencik köyü ile Tavşanlı’ya bağlı Avcılar köyünün altın ve gümüş madeni açılması ve maden alanının çok daha fazla genişletilmesi için bu kararın alındığını belirterek, “Örencik ve Avcılar köyünden elinizi çekin” dedi.

Köy sakinlerinin topraklarını satmak istemediğini ve bu durumu daha önce de dile getirdiklerini ifaden eden Kasap, şöyle dedi:

“Bugün Resmi Gazete'de altın ve gümüş madeni için Simav'a bağlı Örencik ile Tavşanlı ilçemize bağlı Avcılar köyümüzde birçok alanın kamulaştırılmasına karar verildi. Kimin kararı ile Erdoğan’ın! Köylü toprağını satmak istemiyor. Halkı değil bir avuç şirketin geleceğini düşünüyorlar! Daha öncede bu konuda girişimlerde bulunup köy sakinlerimiz ile bir araya gelmiştik. Bu durumu kabul etmemiz mümkün değil. Bu yanlış karardan bir an önce vazgeçilmesi gerekiyor.”