Gündem

CHP’li Kartal Belediye Başkanı: Partimin üst düzey yetkilileriyle görüşemedim; geldiler, haber vermediler

"Benim orada olmamdan çok rahatsız oldular"

13 Şubat 2019 11:12

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Cevizli’de 8 katlı bir apartmanın çökmesi ve 21 kişinin hayatını kaybetmesinin ardından partisi CHP’nin üst düzey yetkililerinin kendisini aramadığını söyledi.

CHP İl Başkanı Candan Kaftancoğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun olay yerine geldiğini ancak kendisine haber vermediğini belirten Öz, “Küs müsünüz” sorusuna “Onlara sormak lazım, küsecek olan benim” cevabını verdi.

"Ekibimiz ölçüm yaparken orayı terk etmemizi istediler"

Posta gazetesinden Alev Gürsoy’a konuşan Öz, çöken binanın olduğu yere gitmemesi ve konuyla ilgilenmemesine dair eleştirilerle ilgili, “Yandaki binanın kaymasını ölçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kadastro Müdürlüğü’nün bir ekibi vardı. Ekip kiralık olduğu için bizden yardım istediler. Bizim cihazlarımız modern olduğu için gittik. Ekibimiz ölçüm yaparken orayı terk etmemizi istediler. Biz de terk ettik. 3 saat sonra yine bize ihtiyaçları oldu, çağırdılar. Benim orada olmamdan çok rahatsız oldular. Ama yine de orada oldum” dedi.

"İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız geldi ama bize haber vermedi”

Çevre ve şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve diğer yetkililerle görüştüğünü kaydeden CHP’li belediye başkanı, şöyle devam etti:

“Görüşmediğim bizim partinin üst düzey yetkilileriydi. İl Başkanımız ve Büyükşehir Belediye Başkanımız geldi ama bize haber vermedi.”

"Küsecek olan benim"

Öz, “Kendi partiniz size neden haber vermedi, küs müsünüz” sorusuna da şu cevabı verdi: “Bilemiyorum. Onlara sormak lazım. Küsecek olan benim. Sayın Genel Başkanımız her fırsatta söyler, ‘Kentsel dönüşümde, kreşlerde bir numarasın. Kartal Belediyesi çok çalışkan’ diye.”

CHP, 31 Mart yerel seçimleri için Kartal’da Öz yerine Gökhan Yüksel’i aday göstermişti. Aday gösterilmeyen Öz’ün, Kartal’ın Cevizli Mahallesi’nde çöken ve 21 kişiye mezar olan binanın bulunduğu alana gelmemekle eleştirilmişti.


*Alev Gürsoy'un Altınok Öz'le yaptığı söyleşinin tamamını Posta gazetesinde okuyabilirsiniz.