Politika

CHP'li Karasu: Sabiha Gökçen'in 2. pistinin aceleyle açılmasının sebebi İbrahim Çeçen

Fotoğraf: AA

26 Aralık 2023 20:40

CHP'li Ulaş Karasu, “Malezyalıların yüzde 100’üne sahip olduğu havalimanı terminallerini işletme hakkına Erdoğan’ın ‘kardeşim’ dediği İbrahim Çeçen’in IC Holding'i yüzde 50 hisseyle ortak oldu” dedi.

CHP Sivas Milletvekili ve TBMM İmar, Ulaştırma Turizm Komisyonu Üyesi Ulaş Karasu, Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pistinin tüm eksikliklerine rağmen dün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılmasının sebebinin havalimanı terminallerini işletme hakkına İbrahim Çeçen’in IC Holding’inin yüzde 50 hisseyle ortak olması olduğunu iddia etti.

Karasu’nun bugün X hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Sabiha Gökçen Havalimanı’nın 2. pistinin 9 yıl süren inşaatının tüm eksikliklerine rağmen aceleyle açılmasının sebebi şimdi daha iyi anlaşıldı.

Malezyalıların yüzde 100’üne sahip olduğu havalimanı terminallerini işletme hakkına Erdoğan’ın ‘kardeşim’ dediği İbrahim Çeçen’in IC Holding'i yüzde 50 hisseyle ortak oldu. Çeçen'i biz Akbelen'den de biliyoruz!

Bakan Abdülkadir Uraloğlu yeni terminal yapımını da Malezyalılara verileceğini söylemişti!

AKP ve yandaşları al gülüm ver gülüm rantı paylaşırken olan ülkeye, vatandaşa oluyor!"

CEO da IC Holding'ten

Öte yandan bugün yapılan Anka'da yer alana habere göre havalimanının CEO'luğu görevine IC Holding Ulaştırma ve Altyapı Grup Başkanı Serhat Soğukpınar getirilmişti.

IC Holding, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmesi, Sakarya Karasu Limanı Yatırım ve İşletmesi, Kuzey Ege Otoyolu İşletmesi, İstanbul Lojistik Park Yatırım ve İşletmesi gibi birçok altyapı şirketini yönetiyor.