Seçim 2023

CHP’li Erkek’in açıklamasından sonra dikkat çeken gelişme; İçişleri’ne bağlı GAMER, YSK’dan sandık bilgilerini istedi, talep geri çevrildi

GAMER’in talebi oy çokluğuyla reddedildi

03 Mayıs 2023 12:18

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek’in İçişleri Bakanlığı'nın Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) paralel bir seçim takip sistemi kurduğu iddiasının ardından İçişleri Bakanlığına bağlı Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Başkanlığı’nın da (GAMER) dün YSK’dan yurt içi ve yurt dışı sandık bilgilerini istediği ortaya çıktı. CHP’nin YSK Temsilcisi Hadimi Yakupoğlu, GAMER’in talebinin oy çokluğu ile reddedildiğini açıkladı.

Erkek, İçişleri Bakanlığı'nın YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurduğunu iddia etmiş ve bu iddialarına ilişkin bir de video yayınlamıştı. Erkek, “Öyle bir tablo ile karşılaştık ki, bunu ilk kez bir seçimde yaşıyoruz. İçişleri Bakanlığı’nda paralel bir yapı kurulduğunu tespit ettik. İçişleri Bakanlığı, YSK’ya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş” ifadesini kullanmıştı.

GAMER’in talebi oy çokluğuyla reddedildi

Bu iddiaların ardından İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü'ne bağlı faaliyet gösteren GAMER tarafından da dün YSK’ya bilgi talebi başvurusu yapıldığı ortaya çıktı. GAMER’in YSK’dan yurt içi ve yurt dışında kurulan sandıkların bilgisini istediğini açıklayan CHP’nin YSK Temsilcisi Yakupoğlu, bu talebin aynı gün YSK tarafından oy çokluğuyla reddedildiğini söyledi.

Kaymakamlık da sonuç tutanaklarını istedi

14 Mayıs’a ilişkin sandık sonuç tutanaklarına yönelik bilgi talebinin de 1 Mayıs’ta Kiraz Kaymakamlığı tarafından Kiraz İlçe Seçim Kurulu’na yapıldığını kaydeden Yakupoğlu, bu talebin de oy birliği ile reddedildiğini söyledi.

Yakupoğlu, her iki karara ilişkin gerekçeli kararların henüz yazılmadığını da vurguladı.

TIKLAYIN | CHP'li Muharrem Erkek: İçişleri Bakanlığı, YSK'ya paralel bir seçim takip sistemi kurmuş!