Politika

CHP'li Engin Altay: İnce ile iki kez görüşüldü, önerilerimize uygun yanıt alınamadı

06 Nisan 2023 12:13

CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Engin Altay, cumhurbaşkanı adayı Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ile anlaşma sağlanamadığını bildirdi. 

İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığının muhalefetin oylarını böleceği tartışmaları devam ederken, CHP'li Altay, Twitter'dan konu hakkında açıklama yaptı. 

Altay, "Memleket Partisi genel merkezine yapılan ziyaretin ardından aynı gün ve ertesi gün (29-30 Mart), Sayın İnce ile iki kez görüşme gerçekleştirilmiştir. Maalesef önerilerimize uygun bir yanıt alınamamıştır" ifadesini kullandı.

Kim, ne demişti?

Kılıçdaroğlu, "Sayın İnce'yi ziyaret ettiğimiz toplantıda değil ama teklif yapıldı. Bana göre üzerimize düşeni yaptık" açıklamasını yapmıştı. 

İnce ise, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile partimizi ziyareti sırasında; deprem bölgesini, sandık güvenliğini, trolleri konuştuk. Kendisi tarafından bana ittifak ile ilgili hiçbir teklif yapılmamıştır. Kendisiyle tüm iletişim kanallarımız açık olmasına rağmen bu konuda hiçbir görüşmemiz olmamıştır" yanıtını vermişti. 

İnce, son açıklamasında da, "Gerçekten istenilseydi ilkeler üzerinden bir ittifak kurulabilirdi. Gerçekten istenilseydi bu girişimler adayların kesinleşmesinden sonra değil, çok öncesinde yapılabilirdi.  Kemal Bey’e yeterli ve doğru bilgiler verilmemiş de olabilir. Memleket Partisi'nin oy oranları ile ilgili belki kamuoyu gibi onu da yanıltmış olabilirler. O yüzden ben de onu suçlamak istemem" demişti.